Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Συνεχίζεται η "κόντρα" εργαζομένων - δημοτικής αρχής για τη μεταστέγαση των υπηρεσιών του δήμου Μεσολογγίου

Στη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του δήμου Μεσολογγίου και τον τρόπο που γίνεται αυτή, αναφέρονται με νέα τους, ανακοίνωση οι εργαζόμενοι του δήμου.

Συγκεκριμένα στη νέα ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων τονίζεται:

"Τα ερωτήματα τέθηκαν αλλά απαντήσεις δεν πήραμε. Όλοι απαξίωσαν να απαντήσουν. Γιατί; Το ερώτημα μένει αναπάντητο. Ωστόσο θα θέλαμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:

  • Δεν ακουστήκαμε για μία ακόμη φορά, πόσο μάλλον δεν εισακουστήκαμε για τα αυτονόητα, παρόλα τα έγγραφα που στείλαμε, τις προφορικές παρεμβάσεις μας, τις παρεμβάσεις των αρμόδιων των υπηρεσιών
  • Στη δημοσίευση εγγράφων λοιδορηθήκαμε μέσω των ΜΜΕ
  • Πολλές φορές προσφέραμε τη βοήθειά μας ,εννοώντας το πραγματικά, αλλά ουδέποτε θελήσατε έστω να ακούστε τη γνώμη μας
  • Να τονίσουμε για μία ακόμη φορά ότι δεν αποσκοπούμε στο προσωπικό μας όφελος. Απεναντίας ,όπως έχουμε αποδείξει πολλές φορές στην εργασία μας, ως επαγγελματίες, θέλουμε το καλό της υπηρεσίας γιατί αυτό αντανακλά σε όλους μας, άσχετα από κομματικές ή πολιτικές τοποθετήσεις του καθενός. Μην ξεχνάτε κύριοι της δημοτικής αρχής ότι οι δημοτικές αρχές έρχονται και παρέρχονται αλλά εμείς μένουμε πίσω

  • Ζητήσαμε αυτονόητα πράγματα όπως το να πληροφορηθούμε για τις προθέσεις σας και το σχεδιασμό σας, όσον αφορά το πού θα στεγασθεί και με ποιες προϋποθέσεις η κάθε υπηρεσία. Γιατί; Μα για να βελτιώσουμε λίγο ή πολύ το ήδη υπάρχον καθεστώς. Αντιμετωπιστήκαμε ως εχθροί ή ως υπονομευτές της προσπάθειας με διαρροές στον τύπο, στον Πρόεδρο του Ραδιοφωνικού σταθμού και ακόμη - ακόμη και στον υπεύθυνο της μεταφορικής εταιρείας!!
  • Αναγκαστήκαμε να δημοσιοποιήσουμε το υπαρκτό πρόβλημα της μη συνεργασίας της δημοτικής αρχής, σε καίρια θέματα ορθής λειτουργίας του νέου δημαρχείου στο «Ραδιομέγαρο». Δεχθήκαμε μπαράζ δημοσιευμάτων εναντίον μας για γκρίνια, εμπόδια, κ.ο.κ , χωρίς έστω μία φορά , οι γράφοντες και υπογράφοντες τα κείμενα να καταδεχθούν να ακούσουν και τη δική μας άποψη.
  • Κληθήκαμε τελικώς μετά από όλα ,ως εκ «θαύματος», σε συνάντηση με το δήμαρχο την Τετάρτη 20-1-2016. Πληροφορηθήκαμε, ότι η υπηρεσία της Πρόνοιας, αν και αφορά στις ενστάσεις μας, τελικά μεταφέρθηκε μέσα σε μία ημέρα (πραγματικά χρήζει συγχαρητηρίων από άποψη παραγωγικής εργασίας) την 18η -1ου -2016. Μετά από αυτό και καταλαβαίνοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ πραγματικό πνεύμα συνεργασίας, διαμαρτυρόμενοι ακυρώσαμε την συνάντηση καθώς δεν υπήρχε πια θέμα συζήτησης και θα πραγματοποιούταν για το επικοινωνιακό κομμάτι και μόνο, προκειμένου να καλύψει την ύστατη στιγμή λάθη και παραλείψεις του όλου εγχειρήματος χωρίς ουσιαστικό σκοπό και στόχο
  • Αισθανόμενοι τον εμπαιγμό, απευθυνόμαστε προς όλους σας, ενημερώνοντας σας για την απαξιωτικό τρόπο που με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι όταν προσπαθούν να συνεργαστούν για να βρεθούν ουσιαστικές και λειτουργικές λύσεις για την ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία του δήμου. Εδώ να σημειώσουμε για μία ακόμη φορά ότι η ορθή λειτουργία του δήμου τελικώς είναι προς το συμφέρον του πολίτη και των ποιοτικών χαρακτηριστικών που τελικώς όλοι ζητάμε από τα δημόσια αγαθά.

Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι ο πρόχειρος τρόπος με τον οποίο στήθηκε η οργάνωση του νέου δημαρχείου, τελικώς θα είναι επιζήμιος για τους δημότες. Οι εργαζόμενοι προσπαθήσαμε να καλυτερέψουμε την ποιότητα, προς όφελος όλων, αλλά για μία ακόμη φορά αγνοηθήκαμε, από τους συνήθεις ύποπτους αιρετούς και τους συν αυτοίς. Η συνεργασία μας τελικώς φοβίζει. Το γιατί το αφήνουμε στην κρίση σας.

Ο επίλογος δεν έχει γραφτεί ακόμη, ας ελπίσουμε να είναι αίσιος για τους δημότες πάνω από όλα. Και για να μην χάσουν τον ύπνο τους κάποιοι, μην ανησυχείτε δεν θα φτάσουμε στα άκρα, οι ίδιοι, οι μέχρι τώρα επικριτές μας θα μας δικαιώσουν, Και τότε θα είμαστε πάλι εδώ να σας τα επισημάνουμε ελπίζοντας πως ακόμη και τότε θα υπάρξει, έστω μία ελπίδα συνεννόησης, αυτά στα προσεχώς."