Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Πολύς ο κόσμος στην εκδήλωση για το ασφαλιστικό της Λαϊκής Ενότητας Μεσολογγίου (video)

Εντυπωσιακά στοιχεία παρουσίασε σε εκδήλωση της ΛΑ.Ε. στο Μεσολόγγι ο Γιώργος Ρωμανιάς στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεεσολογγίου, την περασμένη Δευτέρα.

Η ομιλία του περιστράφηκε στον άξονα του ασφαλιστικού αλλά ακολούθησε συζήτηση που έλυσε προσωπικές απορίες και ζητήματα.

Ο κ. Ρωμανιάς πρόβλεψε ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, 4ο κατά σειρά από την ίδια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που καταργεί τα προηγούμενα, θα διαφοροποιηθεί σημαντικά με παρεμβάσεις από τους θεσμούς (σ.σ. Τρόικα) αφού περιέχει λάθη και στους τρεις τομείς παρέμβασης για όσους δηλαδή έχουν ήδη θεμελιώσει δικαίωμα, για όσους είναι εργαζόμενοι χωρίς θεμελιωμένο δικαίωμα αλλά και στο θέμα της εθνικής σύνταξης που δεν μπορεί να έχει προνιακό χαρακτήρα.

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης είπε ότι ο συγκεκριμένος νόμος Κατρούγκαλο γράφτηκε από τον ίδιο και κάποιους δικηγόρους από το εξωτερικό και ότι η παρέμβαση στο θέμα της ασφάλισης που γίνεται από τους θεσμούς είναι πρωτοφανής και εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου και λογικής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο κ.Ρωμανιάς μίλησε αποκλειστικά στο Onairnews.gr , τονίζοντας μεταξύ άλλων :

εικόνα που υπάρχει στην Ελλάδα είναι εικόνα απογοήτευσης ,θλίψης και οργής.

Συνειδιτοποιεί σιγά σιγά ο κόσμος ότι όλοι πλήττονται από τα κυβερνητικά μέτρα, ότι δεν υπάρχει σοβαρότητα στην αντιμετώπιση και σε έναν μεγάλο βαθμό υπάρχει μια διχαστική ρητορική από την κυβερνητική πλευρά.

Πέραν αυτού του διχαστικού κλίματος προκαλούνται και αντιδράσεις διότι αναφέρεται δήθεν στην στήριξη των αδυνάτων, την στιγμή που οι αδύναμοι έχουν υποστεί τα περισσότερα οικονομικά βάρη από την κυβερνητική πολιτική."