Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

«ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ» με Δον Κιχώτη στη Ναύπακτο την Κυριακή 26/8


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται πανελληνίως σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με γενικό τίτλο, «ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος σε συνεργασία με τη σχολή χορού «Dance School Ευρυδίκη Μεσσήνη» παρουσιάζει στο Πάρκο Θερβάντες του Ενετικού Λιμένα Ναυπάκτου, την χορευτική παράσταση ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ. 



Ποιος από εμάς δε θέλει να αγγίξει τ’ αστέρια, να τ’ αφήσει όλα πίσω και να κυνηγήσει τα όνειρά του; Ο ιππότης με τη θλιμμένη έκφραση και την αγνή ψυχή, το ασθενικό άλογο, τον πιστό του φίλο Σάντσο ακολουθεί τη μοίρα του: Να γίνει ο ήρωας που πραγματοποιεί τα όνειρά του.
Είναι ονειροπόλος, αναζητά την ομορφιά, την αγνή αγάπη, κυνηγά τα ιδεώδη της δικαιοσύνης, της ανδρείας, της τιμής. Αναζητά το υψηλότερο μέσα του. Είναι ένας ασυμβίβαστος που οι πολλοί δεν μπορούν να τον ακολουθήσουν. Πάντα με τον αγαπημένο του φίλο Σαντσο, που τους ενώνει η αφοσίωση του ενός για τον άλλον. Αγγίζουν το όνειρο με τα πόδια στη γη.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, στις 21.00, υπό το  φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ – MOYΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:  ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΗ
ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ: ΘΩΜΑΣ ΛΙΩΛΙΟΣ
ΣΑΝΤΣΟ ΠΑΝΤΣΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.