Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Εντυπωσιακές εικόνες από το 3o Kitesurf Festival που έγινε στο Διόνι Μεσολογγίου. Με το πρωτάθλημα ανάπτυξης κανόε καγιάκ συνεχίζεται το "ναυταθλητικό" δεκαήμερο στο Μεσολόγγι


Με δυο συναρπαστικές από πλευράς θεάματος ναυταθλητικές διοργανώσεις αναδεικνύεται με εμφατικό τρόπο το οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου σε όλη τη χώρα. Αναφερόμαστε στο 3o Kitesurf Festival που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Διόνι (νοτιοδυτικό άκρο της λιμνοθάλασσας) και στο πρωτάθλημα ανάπτυξης Κανόε – Καγιάκ που θα γίνει το προσεχές Σαββατοκύριακο στην Κλείσοβα (βορειοανατολικό τμήμα της λιμνοθάλασσας).
Διοργανώσεις που εκτός των άλλων συμβάλουν στην ανάδειξη της λιμνοθάλασσας για χρήση απόλυτα συμβατή με το περιβάλλον για ναυταθλητικές δραστηριότητες που περαιτέρω ανάπτυξη τους, μόνο θετικά οφέλη θα έχει για την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου.



Όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες του Χάρη Χριστόπουλου το θέαμα στο Διόνι το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό, ενώ συναρπαστικοί αναμένονται και οι αγώνες Κανόε – Καγιάκ του Σαββατοκύριακου με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών από όλη τη χώρα.
Αναφορικά με το Kitesurf Festival και με δεδομένο ότι γίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και οι συμμετοχές κάθε χρόνο είναι και περισσότερες πιστεύουμε ότι θα πρέπει να «αγκαλιαστεί» θεσμικά, ώστε το Διόνι να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών όλο το χρόνο με τη δημιουργία απαραίτητων υποδομών που θα είναι συμβατές με το οικοσύστημα, ασύμβατες όμως με εμπορευματοποίηση της περιοχής…
Σε κάθε περίπτωση όμως αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές της διοργάνωσης και ιδιαίτερα στο Χρήστο Διαμαντόπουλο που ήταν η «ψυχή» της!