Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

"Κούρεμα" των οφειλών στη ΔΕΥΑΜ από τους Αιτωλικιώτες προτείνει ο Γ. Βαρεμένος


Την απαλλαγή των καταναλωτών της ΔΕΥΑΜ, στο Αιτωλικό, από τις υποχρεώσεις προηγούμενων ετών, έναντι ενός μικρού ποσού προσιτού και στους οικονομικά αδύναμους, πρότεινε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσολογγίου, Νίκο Τσουνάκα.

Ο Γ. Βαρεμένος συζήτησε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ τα προβλήματα ποιότητας και τιμολόγησης του νερού που απασχολούν την περιοχή. Σε ό,τι αφορά τα συσσωρευμένα χρέη παλαιοτέρων ετών, προ του 2012, ζήτησε να υπάρξει ρύθμισή τους με καταβολή του ελάχιστου δυνατού ποσού, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν και τα πιο αδύναμα νοικοκυριά, που κυρίως πλήττονται από την κρίση. Μια τέτοια λύση, όπως προέκυψε από τη συζήτηση, είναι συμβατή και με την οικονομική βιωσιμότητα της εταιρείας. 




Σχετικά με το χρονίζον πρόβλημα της ποιότητας του νερού στο Αιτωλικό, που έχει κριθεί ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, ο κ. Τσουνάκας συνέδεσε την αντιμετώπισή του με το έργο της κατασκευής αγωγού μεταφοράς νερού από το Μεσολόγγι, που έχει εγκριθεί και πρόκειται, όπως είπε, να δημοπρατηθεί τον Οκτώβριο. Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι θα προχωρήσει σε εργασίες προσωρινής μόνωσης της τάφρου άρδευσης, που ρυπαίνει και μολύνει τα νερά της παλαιάς πηγής Κεφαλοβρύσου, καθώς για μονιμότερες λύσεις απαιτείται η συνδρομή της Περιφέρειας.

Με Κατσιφάρα για τη μεταφορά των μαθητών



Το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών προς και από τα σχολεία συζήτησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα σε επικοινωνία που είχαν σήμερα.

Ο περιφερειάρχης εξέθεσε το ιστορικό του προβλήματος, που εκδηλώθηκε όταν το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας αρνήθηκε να αποδεχθεί τους όρους της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που καθορίζει μειωμένο κατά 17% κόστος μεταφοράς των μαθητών, επικαλούμενο προηγούμενες οφειλές του Δημοσίου. Το κράτος, συμφώνησαν και οι δύο πλευρές, οφείλει να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του τουλάχιστον για το 2012, διευκολύνοντας μια νέα συμφωνία με τους λεωφορειούχους.

Ο Γ. Βαρεμένος δήλωσε σχετικά ότι «είναι απαράδεκτο, ιδιαίτερα σήμερα, να προστίθενται κωλύματα στην πρόσβαση των μαθητών στην εκπαίδευση, που θα έπρεπε να αποτελεί τομέα απόλυτης προτεραιότητας για την έξοδο της χώρας από την κρίση».