Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

SOS από θαλαμηγό με 6 επιβαίνοντες στα ανοιχτά του Μεσολογγίου


Συναγερμός σήμανε σήμερα το απόγευμα στο Λιμεναρχείο Μεσολογγίου όταν δόθηκε σήμα από το θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ για μια θαλαμηγό με έξι επιβαίνοντες που κινδύνευε να βυθιστεί από εισροή υδάτων και έπλεε 4νμ ΝΑ της Τουρλίδας.
Αμέσως οργανώθηκε μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης με την συμμετοχή δυο αλιευτικών και δύο ταχύπλοων σκαφών που σε χρόνο ρεκόρ έφθασαν από το λιμάνι του Μεσολογγίου στο σημείο για να περισυλλέξουν τους έξι αλλοδαπούς επιβάτες της θαλαμηγού.
Παράλληλα τα αλιευτικά ρυμούλκησαν με ασφάλεια τη θαλαμηγό στο χώρο της μαρίνας Μεσολογγίου, όπου έγινε ήδη και η ανέλκυση της. Κατά της διάρκεια της διάσωσης των επιβατών της θαλαμηγού το σκάφος είχε προσεγγίσει και πλοίο της γραμμής Πάτρα – Ιταλία.



Οι τέσσερις ολλανδοί και οι δυο νοτιοαφρικανοί επιβάτες της θαλαμηγού είναι καλά στη υγεία τους.
Στην επιχείρηση που επικεφαλής ήταν ο λιμενάρχης Μεσολογγίου, Γιάννης Σακιριανός συμμετείχαν έξι άνδρες του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, οι εθελοντές διασώστες του ΠΡΟΤΕΚΤΑ Μεσολογγίου Βαγγέλης Λιβιέρης και Δημήτρης Χαβαλίνας με το σκάφος τους και τα μέλη των πληρωμάτων των δυο αλιευτικών σκαφών.