Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Στο Μεσολόγγι η 26η Συνδιάσκεψη των Αγγελιοφόρων Πόλεων της Ειρήνης το 2013


Στο Σλοβενγκρατς της Σλοβενίας βρέθηκε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης για  την 25η Συνδιάσκεψη των Αγγελιοφόρων Πόλεων της Ειρήνης. Πρόκειται για μια οργάνωση που δημιουργήθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), για να αναγνωρίσουν και να ενθαρρύνουν τον ρόλο και την ευθύνη που έχουν οι πόλεις στη ειρήνη. Στην οργάνωση συμμετέχουν πάνω από 100 πόλεις  από όλο το κόσμο μεταξύ των οποίων η Μόσχα, η Μαδρίτη, το Πεκίνο, η Χιροσίμα, το Μεξικό κ.α.
Ένα από τα θέματα της συνέλευσης ήταν και η διοργάνωση της 26ης Συνέλευσης όπου θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα λόγω των 25 χρόνων λειτουργιάς της οργάνωσης. Μετά από διαπραγματεύσεις οι τελικές υποψήφιες πόλεις ήταν το Μεσολόγγι και το Κρουσεβατς της Σερβίας. Μετά από την παρουσίαση των  δυο υποψήφιων πόλεων έγινε ψηφοφορία η οποία ανέδειξε διοργανώτρια πόλη το Μεσολόγγι με 38 ψήφους υπέρ και μόλις 3 κατά! 



Ο Δήμαρχος Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης δήλωσε: «Μέσω μιας συντονισμένης και καλά οργανωμένης προσπάθειας, προσπαθούμε να καταστήσουμε το δήμο μας κέντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, ένα πόλο παγκοσμίου έλξης και επισκεψιμότητας. Δεν παραμένουμε προσκολλημένοι στην πλούσια ιστορική και πολιτιστική μας παρακαταθήκη, αλλά την αξιοποιούμε δημιουργικά στο παρόν προσβλέποντας στο μέλλον. Μπορεί η δύσκολη οικονομική συγκυρία να μη συμβάλλει, αλλά με τα πενιχρά μας μέσα και με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των συνεργατών μου, κάνουμε πράξη την αναγκαία για το δήμο μας εξωστρέφεια.   
Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά και μετρήσιμα. Η διοργάνωση της επόμενης παγκόσμιας συνδιάσκεψης των «ΠΟΛΕΩΝ – ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ»  στον τόπο μας, τον ερχόμενο Οκτώβριο, είναι μια ιδιαίτερα σημαντική - κομβική στιγμή που σηματοδοτεί την προσπάθεια μας αυτή. Σύντομα έρχονται και οι επόμενες.»