Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Παραιτήθηκε από υπάλληλος της Βουλής η Αίγλη Μπαλαμάτση


Παραιτήθηκε από υπάλληλος της Βουλής η Αίγλη Μπαλαμάτση. Η 29χρονη που κατάγεται από το Θέρμο ήταν υπεύθυνη σε θέματα ηλεκτρονικής τεχνολογίας του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Η Αίγλη ανακοίνωσε την παραίτησή της μέσω Twitter: «Μόλις κατέθεσα την δεύτερη (κατά το νόμο υποχρεωτική) παραίτησή μου από υπάλληλος της Βουλής των Ελλήνων»  και συνέχισε σε άλλο tweet: «Η αλήθεια είναι ότι μου είπαν ότι ειδικά στις δικές μας ηλικίες είναι η μόνη (παραίτηση). Ήμουν όμως αποφασισμένη εξ αρχής Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό, να τιμάς τις αρχές σου και να κάνεις τους φίλους σου περήφανους».
Η κ. Μπαλαμάτση είχε διοριστεί ως μετακλητή στη βουλή και μονιμοποιήθηκε, όπως εκατοντάδες συνάδελφοί της, κάνοντας χρήση της διάταξης Σιούφα. Είχε γίνει μόνιμη υπάλληλος της βουλής με πλεονάζοντα χρόνο μόλις 4 μήνες και 27 ημέρες.



Ως γνωστό η Αίγλη Μπαλαμπάτση πέρασε τα εφηβικά της χρόνια στο Αγρίνιο σερφάροντας στο Internet και σκοράροντας στο πρωτάθλημα χάντμπολ της Α2. Από το 2004 ήταν η «αμαζόνα» του Γιώργου Παπανδρέου στα θέματα ηλεκτρονικής τεχνολογίας, διετέλεσε   υπεύθυνη της Ομάδας Επικοινωνίας και Νέων Μέσων του γραφείου του τότε πρωθυπουργού, την οποία οι περισσότεροι είδαν για πρώτη στην αίθουσα του Ζαππείου να κάθεται δίπλα στον κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τις 100 ημέρες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.
Η Αίγλη, από την πλευρά του πατέρα της, Λάμπρου Μπαλαμάτση, απόστρατου στρατιωτικού και μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας, κατάγεται από το Θέρμο, μια όμορφη ημιορεινή κωμόπολη του νομού, ενώ οι ρίζες της μητέρας της φτάνουν έως την Κεφαλονιά. Τα τελευταία εφηβικά της χρόνια τα περνά στο Αγρίνιο.
Τελειώνει το Πολυκλαδικό Λύκειο και ερωτεύεται το χάντμπολ. Βασική παίκτρια της Προοδευτικής Αγρινίου, σκοράρει στο πρωτάθλημα γυναικών της Α2. Έχοντας κληρονομήσει το «γονίδιο» της συμμετοχής στα κοινά από τον πατέρα της, εκλέγεται μέλος των δεκαπενταμελών σχολικών συμβουλίων και γράφεται στη Nεολαία ΠΑΣΟΚ Αγρινίου. Το 2001 μπαίνει στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του ΤΕΙ Πειραιά με Πανελλαδικές εξετάσεις. Κατευθείαν δραστηριοποιείται στην ΠΑΣΠ. Στον ελεύθερο χρόνο της ξεδίνει στο παρκέ του χάντμπολ. Την επόμενη χρονιά (2002) προσλαμβάνεται στην «Αθήνα 2004», όπου μένει για μία διετία. Τοποθετείται υπεύθυνη Προγραμματισμού στη Διεύθυνση Επικοινωνίας και διαμορφώνει τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των επίσημων βιβλίων των Ολυμπιακών Αγώνων. Το 2004 η μόλις 21 ετών Αίγλη αναλαμβάνει υπεύθυνη του διαδικτιακού κόμβου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για θέματα νέας γενιάς. Η «μικρή» βλέπει καθημερινά τον πρόεδρο και ανταλλάσσουν απόψεις γύρω από τις νέες τεχνολογίες καθώς και τον νέο σχεδιασμό της ιστοσελίδας του κόμματος.

Με πληροφορίες από το protothema.gr