Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Παράπονα για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από τη ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ

Θέσεις, προτάσεις και απόψεις όπως αυτές καταγράφηκαν μέσα από τoν κοινωνικό διάλογο που προηγήθηκε την περασμένη εβδομάδα, παρουσιάστηκαν το πρωί του Σαββάτου κατά την διάρκεια του Προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα με την συμμετοχή του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Μανώλη Κεφαλογιάννη, βουλευτών καθώς και άλλων στελεχών του κόμματος από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Στην προσυνεδριακή διαδικασία συμμετείχε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας Κώστας Σύρρος, όπου κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στις επιτυχημένες συναντήσεις με 35 φορείς που πραγματοποιήθηκαν στο νομό, προτείνοντας μάλιστα και την καθιέρωση αυτών.


Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ απευθυνόμενος στον Γραμματέα και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε την ανάγκη άμεσης και διαρκούς επαφής για την αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων που αφορούν το νομό ,κυρίως, στον πρωτογενή τομέα και τις υποδομές. Η Αιτωλ/νία σήμερα, όπως είπε, πέρα από την πρόκληση της οικονομικής κρίσης έχει ν’ αντιμετωπίσει και τα πάγια ζητήματα αναπτυξιακής κατεύθυνσης, τα οποία μέχρι σήμερα παραμένουν και τονίζουν το έλλειμμα δεκαετιών. Αναφερόμενος ,ειδικά, στην αγροτική παραγωγή και οικονομία επεσήμανε την εδώ και καιρό ανεπάρκεια και απουσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες με αποτέλεσμα αυτοί ν’ αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα βιωσιμότητας των καλλιεργειών τους.
Μιλώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Κ. Σύρρος τόνισε μεταξύ άλλων πως η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα πρέπει να λάβει υπ’όψιν την άποψη των τοπικών κοινωνιών, ενώ παράλληλα είπε ότι πλέον η Νέα Δημοκρατία καλείται να διαμορφώσει ένα νέο μοντέλο εσωτερικής οργάνωσης στο οποίο θα κυριαρχεί η παρουσία νέων ανθρώπων.