Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

Συναυλία από τον Λουδοβίκο των Ανωγείων στο Μεσολόγγι την Παρασκευή 7/6

Μια ακόμη ποιοτική μουσική παράσταση παρουσιάζει αύριο Παρασκευή 7 Ιουνίου ο τεχνοχώρος «Κοχλίας» στο Μεσολόγγι.  Οι μουσικόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα με ελεύθερη είσοδο, να απολαύσουν από τις 10 το βράδυ για πρώτη φορά στο Μεσολόγγι, τον Λουδοβίκο των Ανωγείων.
Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων όπως το γνωρίζουμε με το καλλιτεχνικό του όνομα γεννήθηκε το 1951 στα Ανώγεια της Κρήτης. Το όνομά του είναι Γιώργης Δραμουντάνης. Τη μάνα του τη λένε Λουλουδιά και τον πατέρα του Βασίλη. Είναι έξι αδέρφια: ο Νίκος, ο Μανώλης, ο Γιάννης, η Μαίρη και ο Δημήτρης.Θάλασσα είδε πρώτη φορά στα 11 του χρόνια. Από τότε που θυμάται τον εαυτό του ήθελε να κάνει ζωγραφική κι άρχισε με τον πιο κατάλληλο τρόπο: σπουδάζοντας στην ΑΣΟΕΕ οικονομικά. Έφτασε μεν στο πτυχίο, μα εκείνο δεν τον καταδέχτηκε ποτέ.
Το 1979 γνωρίστηκε με τον Μάνο Χατζιδάκι στα Ανώγεια, που είχε επιλέξει για τις Μουσικές Γιορτές του. Ο συνθέτης τον άκουσε να τραγουδά ένα βράδυ με το μαντολίνο και τους φίλους του και την άλλη μέρα του έδωσε το τηλέφωνό του, με το "Χατζιδάκις" γραμένο με δύο "γιώτα".
Ο Λουδοβίκος τον ρώτησε γιατί και του είπε πως τα "ήτα" τον παχαίνουν! Ο Χατζιδάκις τον έμαθε πώς να κάνει ζωγραφική γράφοντας τραγούδια από τότε μέχρι σήμερα!