Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Τι μας απαντά ο Π. Κατσούλης για το τριήμερο εκδηλώσεων στην Αθήνα

Άμεση και σε υψηλούς τόνους είναι η απάντηση του δημάρχου Μεσολογγίου σε ανάρτησή μας σχετικά με το τριήμερο εκδηλώσεων που διοργανώθηκε στην Αθήνα με σκοπό την προώθηση της υποψηφιότητας του Μεσολογγίου για ένταξη στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Η απάντηση του κυρίου δημάρχου Μεσολογγίου έχει ως εξής:
"Η προσπάθεια ένταξης του Μεσολογγίου στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο. Τότε γράφατε πως το Μεσολόγγι δεν χρειάζεται αυτή την πρωτοβουλία, «γιατί θεωρείτε δεδομένη η οικουμενικότητα του ανά τον κόσμο». Τώρα που κλείνει ο πρώτος κύκλος ανάδειξης της πρωτοβουλίας και έχουν προηγηθεί:
Διεθνές Συνέδριο στο Μεσολόγγι τον Απρίλιο.



Υποστήριξη του αιτήματος μας από το παγκόσμιο δίκτυο των «Πόλεων Αγγελιοφόρων της Ειρήνης» (102 πόλεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ).
Τρίμερο εκδηλώσεων στην Αθήνα.
Τώρα που έχουμε αποσπάσει την υποστήριξη του αιτήματος μας από τον πολιτικό κόσμο, Πρέσβεις, ξένα πανεπιστημιακά ινστιτούτα όπως αυτό της Δανίας, συλλογικότητες πολιτισμού με εθνική ακτινοβολία όπως το ΔΙΑΖΩΜΑ, τώρα που ετοιμάζουμε το φάκελο και το σχέδιο διαχείρισης, αρχίσατε την «επιχείρηση απαξίωσης και καχυποψίας» του όλου εγχειρήματος. Δικαίωμα σας. Όλοι κρινόμαστε. Όμως δεν μπορείτε να κάνετε «το άσπρο – μαύρο» και να γράφετε «ότι αυτές οι εκδηλώσεις μάλλον, στην ενίσχυση του προφίλ του δημάρχου, ενόψει των επικείμενων εκλογών, στόχευσαν, παρά για τον αντικειμενικό σκοπό».
Η επιχειρηματολογία σας αστεία. 
Αλήθεια γνωρίζετε πως λέγεται η «Εθνική Επιτροπή της UNESCO» και από ποιους αποτελείται; 
Γνωρίζετε τι σημαίνει ICOMOS και ποιος είναι ο Πρόεδρος του; 
Γνωρίζετε πως ο Πρόεδρος αυτού του «σωματείου και μόνο», όπως γράφετε, είναι ο Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων & Κέντρων UNESCO για την Ευρώπη & την Βόρεια Αμερική; 
Γνωρίζετε αν έχει σημασία η υποστήριξη του αιτήματος μας από τις αντιπροσωπείες δυο ξένων πρεσβειών στην Αθήνα (έχουν εκδηλωθεί και άλλες);
Τέλος περιμένουμε με αγωνία να μας πείτε κ. Μαλαβέτα, ποιοι κατά τη γνώμη σας «θα έπρεπε να είναι», για να τους καλέσουμε την επόμενη φορά!
Μέχρι τότε ρίξτε λάσπη και χολή, για να δικαιώσετε τη λαϊκή ρήση «όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια». Ο καθείς όπου ετάχθη…. "

Σε επόμενη ανάρτηση θα υπάρξει τεκμηριωμένη απάντηση στα ερωτήματα αλλά και στα "συμπεράσματα" του κυρίου δημάρχου για το πρόσωπό μας.