Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Μαθητικός διαγωνισμός από τη Βυρωνική Εταιρεία Μεσολογγίου

Η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως  Μεσολογγίου στο πλαίσιο του προγραμματισμού δράσης της για το 2014, για τον εορτασμό  των 190  χρόνων  από το  θάνατο του Λόρδου Βύρωνος στο Μεσολόγγι  στις 19 Απριλίου 1824, προκηρύσσει διαγωνισμό  έκθεσης  για  τους  μαθητές  των Λυκείων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας με θέμα: «Λόρδος  Βύρων: Ποιητής  και  Ήρωας».  
Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού: «Οι εκθέσεις θα γραφούν  από τους μαθητές στο σπίτι και θα παραδοθούν στο Διευθυντή του σχολείου τους μέχρι την Παρασκευή  7 Φεβρουαρίου 2014.
Το κείμενο,  600  λέξεων, πρέπει να είναι πληκτρολογημένο σε Η/Υ  με γραφή  Times New Roman 14  και με ένα διάστημα. Οι Διευθυντές των Λυκείων  αφού καλύψουν τα στοιχεία των μαθητών, παρακαλούνται να διαβιβάσουν τα γραπτά στη Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  μέχρι την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014».
Οι μαθητές θα βραβευτούν σε ειδική τελετή της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, που θα γίνει στο Μεσολόγγι το Μάρτιο 2014, όπου θα παρευρίσκονται και καθηγητές από πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Θα βραβευθούν οι τρεις καλύτερες εκθέσεις.
1ο βραβείο:  500 ευρώ
2ο βραβείο:  300 ευρώ
3ο βραβείο:  200 ευρώ
Η επιτροπή του διαγωνισμού απαρτίζεται από τις Φιλολόγους καθηγήτριες κ.κ.  Ζαβιτσανάκη Έλενα, Χαραλαμποπούλου Πολυξένη, Γιαννακογεώργου Όλγα, και Λιαπίκου Διαμάντω.