Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Το Παραδοσιακό πανηγύρι Μικρής Παλούκοβας (Λεύκας) 25 - 27 Ιουλίου 2014(video)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Μικρής Παλούκοβας (Λεύκας) Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει όπως κάθε χρόνο το τριήμερο πανηγύρι για τη γιορτή της Αγίας Παρασκευής στις 25, 26 και 27 Ιουλίου. Στην όμορφη πλατεία του ορεινού χωριού, παραδοσιακά τραγούδια και σκοποί της Ρούμελης και άλλων περιοχών της Ελλάδας ντύνουν ένα μοναδικό γλέντι που έχει δημιουργήσει τη δική του ιστορία. Κρατώντας ζωντανό ένα ιδιαίτερο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς έχει γίνει γνωστό στην ευρύτερη περιοχή, ενώ προσελκύει λάτρεις της παραδοσιακής μουσικής από πολλά μέρη.

Χωριανοί, φίλοι από γειτονικά χωριά, ακόμη και άνθρωποι που πηγαίνουν για πρώτη φορά, γίνονται μία μεγάλη παρέα και γλεντούν για τρία βράδια βιώνοντας μία αξέχαστη εμπειρία. Εκτός από εκείνους που χρόνια τιμούν το πανηγύρι με την παρουσία τους, έχει κερδίσει πολλούς ανθρώπους που άκουσαν για αυτό και το επισκέφθηκαν αναζητώντας μία πρώτη γνωριμία με την παράδοση. Η υπέροχη ατμόσφαιρα που δημιουργείται και μας ταξιδεύει στο χρόνο, αποδεικνύει ότι η μουσική παράδοση παραμένει ζωντανή και αποτελεί ένα σημαντικό και πολύ όμορφο μέρος της ζωής μας.

Αναπόσπαστο κομμάτι του πανηγυριού η γνώριμη μουσική συντροφιά, που δίνει τον τόνο ακούραστα μέχρι το χάραμα της τρίτης βραδιάς. Οι Άρης Ντίνας (25/7) , Λάζαρος Τσιαμπάς (26/7) και Παναγιώτης Λάλεζας (27/7) θα τραγουδήσουν μαζί με το Βασίλη Σμάνη, ενώ οι δεξιοτέχνες Γιώργος Κοτσίνης (25-26/7), Κώστας Γιαννακόπουλος (27/7), Κυριάκος Γκουβέντας και Αντρέας Νιάρχος θα συνοδεύσουν για άλλη μία χρονιά με τη μουσική τους το χορό σε ένα μοναδικό για τα δεδομένα της περιοχής δρώμενο.

Γ.Γ.