Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

IN MEMORIAΜ Αριστείδης Καβάγιας

«28 Φεβρουαρίου 2015». Θλίψη κυριαρχεί στο Μεσολόγγι. Ενας άλλος ευπατρίδης, ο Αριστείδης Καβάγιας, άφησε τούτη τη ζωή και έφυγε για τον αιώνιο παράδεισο. Καλός χριστιανός, άνθρωπος του Θεού και της εκκλησίας. Εμπειρος εκπαιδευτικός λειτουργός. Υπηρέτης του λαού, ως αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Ενεργός πολίτης, πάντα παρών στα προβλήματα της πόλεως.

Ενας χρόνος απουσίας του Αριστείδη από το Μεσολόγγι. Η απουσία του αισθητή,θυμίζει την προσφορά του στη γενέθλια γη που τον μεγάλωσε και τον ανέθρεψε με τα ιδανικά της Δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Ανθρωπος των Γραμμάτων και των Τεχνών. Πτυχιούχος Παιδαγωγικού Τμήματος Ανώτατης Εκπαίδευσης με μεταπτυχιακές σπουδές στο Μαράσλειο Διδασκαλείο.Πολυγραφότατος, με πλούσια συγγραφική δραστηριότητα,ιδίως για την τοπική ιστορία του Μεσολογγίου και την παρουσίαση πολλών κορυφαίων προσωπικοτήτων που ανέδειξε ο ευλογημένος και καθαγιασμένος αυτός τόπος. Πρωθυπουργούς, πολιτικούς, ιστορικούς, λογοτέχνες, νομικούς, εικαστικούς, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών και τόσους άλλους.

 

Αγαπούσε με πάθος την παιδαγωγική επιστήμη, την οποία σπούδασε, ερευνούσε,μελετούσε και δίδασκε επί σειρά ετών στις διάφορες σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ,ως παιδαγωγός.

Το εκπαιδευτικό του έργο το λάτρευε και την παιδαγωγική επιστήμη την προσέφερε ολόψυχα στους μαθητές του, οι οποίοι θα τον θυμούνται.

Ο Αριστείδης Καβάγιας ήταν άνθρωπος που μοχθούσε για το Μεσολόγγι. Συμμετείχε ενεργά στα δρώμενα της ιστορικής αυτής πόλεως και του πολιτισμού, το μικρό αυτό αλωνάκι. Η δημοτική αρχή του ανέθετε σημαντικές αρμοδιότητες ,ένα πλήθος εκδηλώσεων, τις οποίες διοργάνωνε με επιτυχία .

Ο Αριστείδης ήταν ενάρετος άνθρωπος και «η αρετή λάμπει και μετά θάνατον», όπως λέει ο τραγικός ποιητής Ευριπίδης

Αιωνία σου η μνήμη, αγαπητέ μου συμπολίτη.

Πάνος Πουλής

Καθηγητής