Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Πλούσιο το αστυνομικό δελτίο της ημέρας στη Δυτική Ελλάδα (25/8/2017)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ στη Δυτική Ελλάδα της Παρασκευής 25 Αυγούστου 2017

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Ακόμη ένας διακινητής ναρκωτικών συνελήφθη στο Αίγιο - Πρόκειται για 31χρονο ημεδαπό, ο οποίος διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη - Ο δράστης επικοινωνούσε με τοξικομανή μέσα από ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης - Στην οικία και σε οχήματά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (25) φιξάκια κοκαΐνης, ζυγαριά ακριβείας, στιλέτα, μαχαίρια και ξιφολόγχη

Συνελήφθη, χθες (24-8-2017) το πρωί, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 31χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Η σύλληψη του δράστη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συστηματικών και μεθοδικών ερευνών που διενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην οικία του 31χρονου παρουσία δικαστικού λειτουργού βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής : (25) ισοβαρή φιξάκια κοκαΐνης, συνολικού βάρους (12) γραμμαρίων, Ένα στιλέτο, Μια ξιφολόγχη, Ένα ξίφος και Δύο μαχαίρια

 

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα που κατέχει ο δράστης, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα αυτοσχέδιο μαστίγιο και ένα ακόμη στιλέτο.

Κατά τις έρευνες των αστυνομικών στην οικία του δράστη, η σύζυγος του μετέφερε μέσα σε μια κουβέρτα το χρηματικό ποσό των (1.120) ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από την εμπορία των ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε ότι ο 31χρονος, στις (22-8-2017) είχε πωλήσει σε 24χρονο ημεδαπό, ο οποίος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, (24-8-2017 ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων), δύο συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους έξι γραμμαρίων.

Σημειώνεται ότι, για την διακίνηση των ναρκωτικών ο δράστης έπαιρνε ιδιαίτερες προφυλάξεις, επικοινωνώντας με τον 24χρονο μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ενώ του είχε πωλήσει ναρκωτικές ουσίες τουλάχιστον ακόμη πέντε φορές τους τελευταίους οκτώ μήνες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας συνεχίζουν τις έρευνες για να εξακριβωθεί όλο το δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών.

Σύλληψη ημεδαπού που αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 48χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πατρών με το οποίο διατάσσεται η σύλληψη του για ληστεία, κλοπή και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

 

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου

 

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, ένας 43χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών και χρηματική ποινή (200€) ευρώ για παράνομη οπλοφορία.

 

Σύλληψη τριών αλλοδαπών για παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς

 

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Μπανγκλαντές ηλικίας 40, 32 και 35 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη Χώρα.

 

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

 

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Συνελήφθησαν επτά ημεδαποί στον Πύργο για αθλητική βία

Οι συλληφθέντες συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων που προκάλεσαν επεισόδια κατά τον φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Πανηλειακός και Παναχαϊκή

Συνελήφθησαν, χθες (24-08-2017) το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, επτά ημεδαποί άνδρες, ηλικίας από 25 μέχρι και 50 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αθλητικής βίας, των διακεκριμένων φθορών, της κατοχής ναρκωτικών και της παράνομης κατοχής βεγγαλικών και φωτοβολίδων.

Ειδικότερα, προχθές (23-8-2017), το απόγευμα, στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου, κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Πανηλειακός – Παναχαϊκή, οι δράστες συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων που προκάλεσαν επεισόδια, κατά την άφιξη οπαδών της Παναχαϊκής.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σημειώθηκε ρίψη αντικειμένων και εξυβρίσεις μεταξύ των οπαδών, ενώ επιπλέον προκλήθηκαν φθορές σε τέσσερα οχήματα και τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε αστυνομικοί.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, βρήκαν στις οικίες δύο δραστών μικροποσότητα κάνναβης και δύο καπνογόνα, τα οποία κατέσχεσαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

 

 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 

 

 

Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή

 

 

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αγρινίου μια 24χρονη ημεδαπή, η οποία αφαίρεσε σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης υπεραγοράς τροφίμων, από δύο ημεδαπούς το χρηματικό ποσό των (1.930.) ευρώ, ένα μπλοκ επιταγών και ένα κινητό τηλέφωνο.

 

Ειδικότερα, η δράστιδα εντόπιζε πελάτες που μετέφεραν με καρότσι του καταστήματος την ατομική τους τσάντα και αφαιρούσε από το εσωτερικό τους τα χρήματα και άλλα αντικείμενα.

 

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου βρήκαν τα κλοπιμαία και τα απέδωσαν στους παθόντες, ενώ η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

 

Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση μέθης

 

 

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, ένας 43χρονος ημεδαπός, διότι σε τροχονομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε το αυτοκίνητό του υπό την επίδραση μέθης.

 

Εξιχνίαση κλοπών – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού

 

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, εξιχνιάστηκαν κλοπές που διαπράχθηκαν στις 15-8-2017 και 20-8-2017, στο Αγρίνιο και σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 23χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, στις (15-8-2017) είχε αφαιρέσει από ανασφάλιστο αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει για λίγα λεπτά, ημεδαπή γυναίκα, την τσάντα της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (450) ευρώ, ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου και τραπεζικές κάρτες.

Στη δεύτερη περίπτωση στις (20-8-2017) είχε αποπειραθεί να παραβιάσει, με κατσαβίδι την πόρτα ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου χωρίς να ολοκληρώσει την πράξη του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.