Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

"Έφυγε" ο στρατηγός Χρήστος Τζουμερκιώτης. Την Τρίτη 8/8 στο Μεσολόγγι η κηδεία του


«Σήμερα το πρωί, η οικογένειά μου κι εγώ χαιρετίσαμε έναν άνθρωπο που λατρεύουμε, τον μπαμπά μας. Έφυγε ήσυχος, ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπούσε και τον αγαπούν πολύ. Το τελευταίο αντίο θα το πούμε αύριο στις 11 το πρωί (σ.σ. Τρίτη 8 Αυγούστου), στον Άγιο Παντελεήμονα Μεσολογγίου.
Σ' ευχαριστούμε για όλα, μπαμπά! Και σε αγαπάμε πολύ!» είναι η ανάρτηση της συναδέλφου Κατερίνας Τζουμερκιώτη για την απρόσμενη απώλεια του πατέρα της, Χρήστου.


Δυστυχώς ο αξιαγάπητος στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία, υποστράτηγος εα. Χρήστος Τζουμερκιώτης πέθανε σήμερα στο πρωί, από παθολογικά αίτια.
Μέχρι και την αποστρατεία του από τον Στρατό Ξηράς, ήταν ένα από τα πιο επίλεκτα στελέχη του, υπηρετώντας σε νευραλγικές θέσεις αλλά και στο εδώ στρατόπεδο.
Έχοντας, άρτια κατάρτιση και διοικητικές ικανότητες κέρδιζε τον σεβασμό των συναδέλφων του και κυρίως «έχτιζε» μοναδικές σχέσεις με τους στρατιώτες. Μόνο τυχαία άλλωστε δεν του είχαν προσάψει το προσωνύμιο του «φανταροπατέρα». Μετά την αποστρατεία του αφοσιώθηκε πέρα των οικογενειακών του υποχρεώσεων στη μεγάλη του αγάπη, όπως μας έλεγε , τη ζωγραφική, στήνοντας το δικό του ατελιέ, όπου και περνούσε αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο του.
Στη σύζυγό του Αθηνά Τάσσου, στις αγαπημένες του κόρες Κατερίνα και Βασιλική στα αδέλφια του και στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Αιωνία σου η μνήμη Στρατηγέ…