Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

"Κέρδισε" τις εντυπώσεις η διμοιρία επιδείξεων του 2/39 Σ.Ε. στην παρέλαση για την επέτειο του "ΟΧΙ" στο Μεσολόγγι (VIDEO)




Η διμοιρία επιδείξεων του 2/39 Σ.Ε. «κέρδισε» τις εντυπώσεις στην παρέλαση για την επέτειο του «ΟΧΙ» στο Μεσολόγγι, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της  σε επίσημη εκδήλωση, μιας και συστάθηκε πρόσφατα.
Σε όλη τη διαδρομή οι στρατιώτες της διμοιρίας εκτελούσαν υποδειγματικά ασκήσεις ακριβείας, προκαλώντας τον θαυμασμό του κόσμου και εισπράττοντας, όπως ήταν αναμενόμενο το θερμό χειροκρότημα.







Επίσης, στα αξιοσημείωτα της φετινής παρέλασης ήταν, η υψηλού επιπέδου παρουσία των φιλαρμονικών των συλλόγων «Διονύσιος Σολωμός» και «Ιωσήφ Ρωγών» τα μέλη των οποίων έδωσαν για ακόμη μια φορά το καλύτερό τους εαυτό, αποδίδοντας εμβατήρια αλλά και «δύσκολα» κλασσικά έργα.
Δεν θα πρέπει, όμως, να παραβλεφθεί η παρουσία του κόσμου στα πεζοδρόμια της Σπύρου Μουστακλή που μπορεί να ερμηνευθεί και ως «ψήφος εμπιστοσύνης» στις παρελάσεις…




Όσον αφορά τα «τυπικά» του εορτασμού την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο ΓΓ Δια Βίου Μάθησης, Παυσανίας Παπαγεωργίου, ενώ από πλευράς βουλευτών παρών ήταν μόνο ο βουλευτής της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης», Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.
Νωρίτερα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος είχε τελεσθεί αρχιερατική δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.

Για εκτενές φωτορεπορτάζ από την παρέλαση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ