Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

14 Οκτωβρίου ο 3ος ημιμαραθώνιος Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου


Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και ο Σύλλογος Δρομέων της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου συνδιοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον 3ο Ημιμαραθώνιο της Λιμνοθάλασσας. Μετά την άκρως επιτυχημένη διοργάνωση του δύο προηγούμενων αγώνων, οι οποίοι απέσπασαν ευμενή σχόλια ιδίως από τους αθλητές, τόσο για την οργάνωση, όσο και για το περιβάλλον στο οποίο αυτοί έτρεξαν, θα διοργανωθεί και εφέτος ο 3ος Ημιμαραθώνιος, με σκοπό ο συγκεκριμένος αγώνας να γίνει πλέον θεσμός για το δρομικό κίνημα.
Ο 3ος Ημιμαραθώνιος θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 09:00 π. μ., δηλαδή ένα μήνα πριν από τον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 11 Νοεμβρίου 2018, ώστε να αποτελέσει την ιδανικότερη προετοιμασία και για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και θα είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής Γερασίμου Τζάνου.



Η εκκίνηση θα δοθεί από το γραφικό λιμάνι της πόλης. Την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν επίσης και αγώνες 5 χιλιομέτρων, δυναμικού βαδίσματος και τρεξίματος, καθώς και 1.000 μέτρων για τους μικρούς μας φίλους. Ο τερματισμός για όλους τους αγώνες θα είναι και πάλι στο λιμάνι όπου δρομείς, συνοδοί, εθελοντές και απλός κόσμος θα απολαύσουν όμορφες στιγμές. Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν σε μια διαδρομή απαράμιλλου φυσικού κάλους, μέσα στο εθνικό πάρκο όπου ο αθλητής και ο θεατής έρχονται σε επαφή με ένα από τους πιο σημαντικούς υγροβιότοπους της Μεσογείου.
Κάνοντας αυτή τη μοναδική διαδρομή, που τμήμα αυτής διέρχεται από τον μοναδικό στην Ευρώπη δρόμο μέσα στην θάλασσα, ο αθλητής θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει την επαφή του με τη λιμνοθάλασσα στην καλύτερη περίοδο του χρόνου.
Η διαδρομή συγκεκριμένα είναι επίπεδη, ασφάλτινη και ολόκληρη βρίσκεται σε προστατευόμενο περιβάλλον NATURA, μεγάλης οικολογικής σημασίας, προστατευόμενο από την συνθήκη RAMSAR. Μάλιστα τμήμα της εν λόγω διαδρομής μήκους οκτώ (8) περίπου χιλιομέτρων διασχίζει τον μοναδικό στην Ελλάδα ασφάλτινο δρόμο μέσα σε θάλασσα, ο οποίος ξεκινά από την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου και καταλήγει στην περιοχή Τουρλίδα, στην οποία αντικρίζεις το Ιόνιο Πέλαγος.
Λόγω της μορφολογίας της διαδρομής θα δοθεί η δυνατότητα στους μεν έμπειρους δρομείς να καταρρίψουν τα ατομικά τους ρεκόρ στους δε λιγότερους πεπειραμένους να δοκιμάσουν την εμπειρία περισσότερων χιλιομέτρων.
Τέλος Θα βραβευθούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης και στους 2 αγώνες. Επίσης στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο θα βραβεύονται οι 3 πρώτοι κάθε κατηγορίας. Σε όλους τους αθλητές και των 3 Αγώνων Ημιμαραθωνίου, 5 χλμ. και 1 χλμ. που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.
Ενώ η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα μπορεί να γίνει με ηλεκτρονική μορφή στο site του αγώνα www.meshalfmarathon.gr, όπου υπάρχει σχετική φόρμα.

https://goo.gl/sE6zCV