Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019

Ερωτήματα από τον συνδυασμό του Κώστα Λύρου για τις διαδικασίες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Μεσολογγίου με Κεφαλλονιά και Ιθάκη


Από το γραφείο τύπου του συνδυασμού «Δημιουργική Ανατροπή» του υποψηφίου δημάρχου Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τη δρομολόγηση πλοίου από το Μεσολόγγι προς Κεφαλλονιά και Ιθάκη:
«Στην πολιτική άλλοι επιλέγουν να ανακοινώνουν μακέτες και σχέδια και άλλοι πραγματικά έργα. Η δημοτική αρχή μέχρι στιγμής έχει κάνει το πρώτο. Παραδείγματα όπως το κολυμβητήριο αλλά και οι μακέτες του δρόμου της Τουρλίδας και άλλα, έχουν ανακοινωθεί ενάμιση και δύο χρόνια πριν προφανώς για επικοινωνιακούς λόγους και ακόμα δεν έχουν μπει σε φάση υλοποίησης. Οι λόγοι που γίνεται αυτό είναι ευνόητοι.
Η πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας Ionion P Lines για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με νησιά του Ιονίου μας χαροποίησε ως είδηση από τη μία, από την άλλη μας δημιούργησε άπειρα ερωτηματικά ενόψει και της επερχόμενης προεκλογικής περιόδου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται συνεργασία της εταιρείας με το Δήμο. Κατά τη δική μας άποψη πρέπει ο Δήμος να κυνηγάει όλους τους στόχους της πόλης, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται άνευ όρων.
Καλούμε τη Δημοτική αρχή :
1.            Να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα στοιχεία της συμφωνίας και της συνεργασίας, που ανακοινώθηκε και η οποία πιθανότατα θα δεσμεύσει και την επόμενη δημοτική αρχή.
2.            Να μας ενημερώσει εάν υπάρχει μελέτη βιωσιμότητας για το συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο.
3.            Να μας ενημερώσει αν μελετήθηκαν και αν προβλέπονται τα έργα που απαιτείται να γίνουν στο λιμάνι καθώς και στις συνδετήριες με την Εθνική Οδό Δημοτικές οδούς, ποιο το κόστος αυτών και ποιος ο τρόπος χρηματοδότησης τους ώστε να υλοποιηθούν ουσιαστικά εντός τριών μηνών και να είμαστε συνεπείς ως δήμος στο εγχείρημα.
4.            Να μας απαντήσει για το ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στη λειτουργία του λιμανιού.
5.            Να μας ενημερώσει για το αν και πότε κατατέθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο φάκελος σχετικός με την αδειοδότηση της νέας γραμμής και πότε αναμένεται η πιθανή έγκριση.
Επειδή ως Μεσολόγγι έχουμε χορτάσει σχέδια, επειδή η περίοδος είναι ουσιαστικά προεκλογική και επειδή μήνα Ιανουάριο του 2013 (σαν τώρα δηλαδή) είχαμε αντίστοιχη ανακοίνωση και ακόμα περιμένουμε το πλοίο, καλούμε τη δημοτική αρχή να ενημερώσει τους Δημότες για το τι ακριβώς συμβαίνει και να μην εξαντλείται………σε προεκλογικού τύπου πανηγυρικές ανακοινώσεις , αλλά να αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα τα σοβαρά πράγματα.
Χαιρετίζουμε το πλάνο της εταιρίας αλλά ζητάμε άμεση, ειλικρινή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για το θέμα και όχι εν κρυπτώ διαδικασίες.»