Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Οι Κβαντικές Αναζητήσεις του εικαστικού Γιώργου Γιομελάκη παρουσιάζονται στη «Διέξοδο»


Το Σάββατο  19  Ιανουαρίου στις 7.30 το  βράδυ  η «Διέξοδος» υποδέχεται στους χώρους του Ιστορικού της  Μουσείου στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, το εικαστικό – μουσικό έργο του ζωγράφου Γιώργου Γιομελάκη  QUANTUM QUEST 
Πρόκειται για μια ξεχωριστή έκθεση εμπνευσμένη από την επιστήμη της κβαντικής φυσικής. Μια  πρόταση ζωγραφικής, μουσικής και ηχητικών εφέ που προβάλλουν τη σύγκρουση των σωματιδίων σε ένα αποτέλεσμα φανταστικό.
Το χτύπημα του πινέλου πάνω στη ζωγραφική επιφάνεια, οι νότες που παράγονται από τα κτυπήματα των πλήκτρων σε κάθε μουσικό όργανο και τα ηχοχρώματα της  φύσης και των ανθρώπινων δραστηριοτήτων συγκροτούν   μέσω των ζωγραφικών σωματιδίων του καλλιτέχνη την τρισδιάστατη εικονική σκηνογραφία  του. 

 
Ο Γιώργος Γιομελάκης σπούδασε στην  Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας  με δασκάλους τον Γιάννη Μόραλη και τον  Δημήτρη Μυταρά.  Μετά την λήψη του πτυχίου του το 1980  έλαβε υποτροφία για το Παρίσι ενώ  συνέχισε σπουδές  designe και γραφικών τεχνών. Στο ενεργητικό του περιλαμβάνονται πολλές ατομικές  αλλά και συμμετοχές του σε ομαδικές τόσο στην Ελλάδα (Εθνική Πινακοθήκη, Μουσείο Βορρέ, Πινακοθήκη Πιερίδη, Ωδείο Αθηνών κ.λ.π.) όσο και στο εξωτερικό (Βουλγαρία, Ρωσία, Κύπρος).   Ως ασχολούμενος επί τέσσερις δεκαετίες και με την αγιογραφία έχει ιστορήσει πολλούς ενοριακούς και ιδιωτικούς ναούς στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου και θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 6.30  το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.