Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019

“Me-Capella” show choir η νέα χορωδία του δημοτικού ωδείου Μεσολογγίου


Μια νέα χορωδία έρχεται να ξεσηκώσει τους νέους της πόλης υπό την αιγίδα του Δημοτικού Ωδείου Μεσολογγίου. Η “Me-Capellashow choir ανοίγει τις πόρτες της για όσους θέλουν να δοκιμάσουν μια νέα εμπειρία στο καινούριο αυτό μουσικό ταξίδι.
Μία “show choir” είναι μια χορωδία που συνδυάζει το χορωδιακό τραγούδι με το χορό, τις περισσότερες φορές μέσα στο πλαίσιο μιας συγκεκριμένης ιδίας ή ιστορίας.
«Το χορωδιακό τραγούδι δίνει την ευκαιρία βελτίωσης των φωνητικών δυνατοτήτων, μέσα στο χορωδιακό πάντα πλαίσιο, αφού μαθαίνουνε τις απαραίτητες τεχνικές που απαιτούνται για το κάθε τραγούδι. Δεν υπάρχει κάποια πίεση για “Solo” ερμηνεία, εκτός αν φυσικά το θέλετε..!!!
Κάνουμε πρόβα μια φορά την εβδομάδα με μουσικές από όλον τον κόσμο. Gospel, R&B, disco, soul κ.α. με σκοπό τη δημιουργία φωνητικών αρμονιών είτε με τη μορφή “a-capella” είτε με τη συνοδεία μουσικής.» τονίζει σε δήλωσή του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ωδείου, Σπύρος Χολέβας.Η εκμάθηση των τραγουδιών γίνεται τέτοιο τρόπο, ώστε δε χρειάζεται η ικανότητα ανάγνωσης παρτιτούρας, ούτε κάποια ιδιαίτερη γνώση μουσικής. Αυτό που χρειάζεται είναι η αγάπη για Μουσική και Δημιουργία.
Για οποιεσδήποτε απορίες απευθυνθείτε στο Δημοτικό Ωδείο Μεσολογγίου ή στο τηλέφωνο 2631-0-27268, ενώ υπεύθυνος καθηγητής είναι ο κ. Θοδωρής Νεοφώτιστος.