Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το Εφετείο

Με συνέντευξη τύπου του δημάρχου Μεσολογγίου Γιάννη Αναγνωστόπουλου στην Αθήνα την προσεχή Πέμπτη και με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου την Τετάρτη, κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των φορέων του Μεσολογγίου κατά των κυβερνητικών προθέσεων για ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο.
Παράλληλα, κατά την αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ναυπάκτου αναμένεται να εκδοθεί ψήφισμα συμπόρευσης στο αίτημα του Δήμου Μεσολογγίου.
Το πρωί της Τετάρτης ύστερα από σημερινή απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ο αποκλεισμός του Δικαστικού Μεγάρου Μεσολογγίου.
Για την Πέμπτη 24/1 στις 11 το πρωί, όπως αναφέραμε, έχει προγραμματισθεί συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Μεσολογγίου στην Αθήνα προκειμένου να υπάρξει εκτενής ενημέρωση των Αθηναϊκών Μ.Μ.Ε. για το ζήτημα που έχει ανακύψει.
Σε κάθε περίπτωση γεγονός είναι ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια από τους φορείς του Μεσολογγίου για την επίτευξη λύσης σε ένα πρόβλημα.
Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες μας ανεξάρτητα της έκβασης του ζητήματος προετοιμάζονται ανάλογες ενέργειες για τα ζητήματα υγείας και παιδείας.