Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

Η συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στην πρόληψη των ναρκωτικών

Ο Οργανισμός Προαγωγής της Υγείας «Άγιος Λουκάς Κριμαίας» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, συνεχίζει τον 1ο Εισαγωγικό Εκπαιδευτικό Κύκλο Προαγωγής της Υγείας 2007 – 2008.
Η 4η Συνάντηση, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008, στις 7.00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, έχει θέμα «Η συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στην πρόληψη των ναρκωτικών».
Εισηγητές θα είναι οι κ.κ. Βασίλης Κούτρας, Ψυχίατρος, Αναπληρωτής Καθηγητής Αγωγής Υγείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Επιστημονικός Διευθυντής Συμβουλευτικού Σταθμού Καταπολέμησης Ναρκωτικών Νομού Ιωαννίνων και Βασίλης Πασσάς, Ιατρός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικά Υπεύθυνος Κέντρου Πρόληψης Νομού Αχαΐας και Κίνησης «Πρόταση» για Έναν Άλλο Τρόπο Ζωής.
Ο 1ος αυτός Εκπαιδευτικός Κύκλος, είναι ανοιχτός στη συμμετοχή όλων, λειτουργεί ως μεγάλη ομάδα διαλόγου και αποτελεί ακριβώς μια ευκαιρία ώστε οι τοπικές κοινωνίες μας να συμμετάσχουν στο διάλογο για την καταγραφή των αναγκών, το σχεδιασμό και την πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων ενάντια στα ναρκωτικά.
Η πρόληψη άλλωστε αφορά όλους μας και μας χρειάζεται όλους.