Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Συνέντευξη Σώκου στην "Πολιτεία"

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου στα «ηνία» της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας ο Νομάρχης Θύμιος Σώκος παραχώρησε συνέντευξη στην «Πολιτεία» και συγκεκριμένα στον διεθυντή της Γιώργο Ροΐδη.
Ακολουθούν απαντήσεις του Θύμιου Σώκου σε ερωτήματα για διάφορα ζητήματα:
Για το Πλατυγιάλι
Δεν έχει να κινδυνέψει από καμία Edison.Δεν απειλήθηκε λοιπόν ούτε στιγμή, ούτε και απειλείται το Πλατυγιάλι με άλλο ρόλο και άλλες χρήσεις από αυτές που υπάρχουν ήδη με νόμους του κράτους.
Για τον Καποδιστρια 2
Η Αιτωλοακαρνανία και από μόνη της μπορεί να αντέξει διότι έχει τέτοιο μέγεθος και από πλευράς πληθυσμού αλλά και από πλευράς έκτασης. Αν την έκταση τη δική μας την είχαν και οι υπόλοιποι νομοί της χώρας θα είχαμε είκοσι δύο νόμους στην Ελλάδα.
Για το Πανεπιστήμιο
Ήμουν πάντα υπέρ ενός ισχυρού πανεπιστημίου το οποίο θα ήταν στη πανεπιστημιούπολη στο Αγρίνιο, στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου και ήμουνα ο πρώτος που το ξεκίνησα. Αυτό βεβαίως το ισχυρό πανεπιστήμιο δεν αποκλείει το να υπάρχουν και σχολές κάπου αλλού.
Για το Εφετείο
Είναι δυνατόν να συνταχτώ ποτέ με την άποψη που εκφράζεται από επίσημα χείλη ότι η Αιτωλοακαρνανία δεν χρειάζεται εφετείο από την στιγμή κατά την οποία δεν θα γίνει στο Μεσολόγγι; Μήπως κάποιοι κάνουνε λάθος και αντί να προσφέρουνε στην πρωτεύουσα του νομού και στην ανάπτυξή της την ζημιώνουν;

Για το Δημαρχείο Αγρινίου
Είμαστε λοιπόν προς την σωστή κατεύθυνση και αυτό δεν αναιρεί τις προσπάθειες που πρέπει να κάνει η δημοτική αρχή για την ανέγερση του νέου δημαρχείου. Εξάλλου το νέο δημαρχείο ως έργο είναι εντελώς ώριμο.
Για το ΠΑΣΟΚ
Εγώ λέω ότι τα κόμματα της κεντροαριστεράς και της αριστεράς στην Ελλάδα έχουν υποχρέωση να βρούνε τα σημεία εκείνα στα οποία μπορούνε να συνεργαστούν. Νομίζω ότι υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό γι’ αυτό. Και αν θέλετε αποτελεί και μια υποχρέωση των κομμάτων αυτών απέναντι στην Ελληνική κοινωνία.
Για το πολιτικό του μέλλον
Και να ήθελα να ήμουν υποψήφιος βουλευτής μέχρι και της 31-12-2010 δεν μπορώ να είμαι Απαγορεύεται από το Σύνταγμα. Κατά συνέπεια είμαι στην υπηρεσία του λαού και της κοινωνίας των Αιτωλοακαρνάνων με τον τρόπο τον οποίο τους εξέθεσα αναλυτικά καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο.