Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

Άνοιξε και τυπικά ο δρόμος για την ολοκλήρωση της Μαρίνας Μεσολογγίου

Την ικανοποίησή του εκφράζει με γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος για την έγκριση από το Γενικό Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπύρο Σπυρίδωνος του πρακτικού της Λιμενικής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας για την ανάδειξη αναδόχου για την εκτέλεση του έργου: «Β΄ φάση Τουριστικού Λιμένα Μεσολογγίου».
Στη δήλωσή του ο κ. Αναγνωστόπουλος σημειώνει:
«Με την έγκριση από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας του πρακτικού για την ανάδειξη του αναδόχου για την κατασκευή της β΄ φάσης της Μαρίνας Μεσολογγίου, ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την περιοχή μας παίρνει το δρόμο της υλοποίησης.
Παρά την όποια καθυστέρηση υπήρξε στην έγκριση, ο κ. Σπυρίδων απέδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την περιοχή και κυρίως ότι είναι «αυτοδιοικητικός».
Το ζητούμενο πλέον είναι να τηρηθούν από τον ανάδοχο, οι συμβατικές του υποχρεώσεις, ώστε να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό η Μαρίνα στο Μεσολόγγι.
Ταυτόχρονα πρέπει να αποσαφηνισθεί, ότι ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ουδεμία σχέση είχε με τη διαδικασία ανάδειξης αναδόχου, αλλά και με τη γενικότερη διαχείριση του έργου, αφού η λιμενική ζώνη δεν ανήκει στην αρμοδιότητά του.
Όμως αποτελεί υποχρέωση μας να ενδιαφερόμαστε για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται και αφορούν την περιοχή μας, ανεξαρτήτως του φορέα υλοποίησης αυτών.
Πολύ δε περισσότερο, όταν αυτές αφορούν την παράκτια ζώνη της περιοχής μας.
Έτσι και στη συνέχεια θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του έργου, ώστε να τηρηθούν στο ακέραιο οι συμβατικές υποχρεώσεις του αναδόχου.
Υπενθυμίζω, τέλος, ότι όλες οι αποφάσεις που αφορούσαν τον εν λόγω διαγωνισμό ήταν ομόφωνες, είτε αυτές προέκυπταν από την επιτροπής αξιολόγησης είτε από τα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής».
Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη αυτή είναι θετική μιας και μια μείζονος σημασίας αναπτυξιακη επένδυση αναμένεται να ξεκινήσει στο Μεσολόγγι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και αν τηρηθούν στο ακέραιο οι υποχρεώσεις του αναδόχου κατά την επόμενη τουριστική περίοδο ο αριθμός των σκαφών που θα ελλιμενίζονται στο Μεσολόγγι θα είναι τεράστιος.
Το τι θα σημάνει αυτό είναι αυτονόητο…
Όσον αφορά την έγκριση από τον κ. Σπυρίδωνος του πρακτικού το MessolonghiNews έγκαιρα από την περασμένη εβδομάδα σας είχε ενημερώσει για την προοπτική αυτή. (διαβάστε εδώ)