Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Γιάννης Αναγνωστόπουλος: «Η αποχέτευση του Αγίου Θωμά είναι η αρχή σειράς έργων υποδομής για την προστασία του περιβάλλοντος"

4.000.000€ ο προϋπολογισμός του έργου
«Η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στο δημοτικό διαμέρισμα του Αγίου Θωμά είναι η αρχή της κατασκευής μιας σειράς έργων υποδομής στο δήμο Μεσολογγίου που έχουν σαν στόχο, αφενός την προστασία του περιβάλλοντος και αφετέρου την βελτίωση της ποιότητας ζωής στους δημότες μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος, κατά την εγκατάσταση της εργολαβίας του έργου της Αποχέτευσης Αγίου Θωμάς συνολικού προϋπολογισμού περίπου 4 εκ. €.
Πρόκειται για ένα έργο τεράστιας περιβαλλοντικής και αναπτυξιακής σημασίας, αφού μέχρι σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής εξυπηρετούνται με απορροφητικούς βόθρους, οι οποίοι είτε γεμίζουν συχνά λόγω της διηθητικότητας του εδάφους, είτε υπερχειλίζουν με αποτέλεσμα να διαχέονται στο υπέδαφος τα βοθρολήματα.
Το έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 11 μήνες περιλαμβάνει την κατασκευή κεντρικού αποχετευτικού αγωγού, μήκους 2 και πλέον χιλιομέτρων, καταθλιπτικού αγωγού μήκους 1.500μ. για να συνδεθεί ο κεντρικός αγωγός με τον Βιολογικό Καθαρισμό, συλλεκτήριους και δευτερεύοντες αγωγούς μήκους 13 χλμ και την κατασκευή αντλιοστασίου.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Γιάννης Σπανός σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι το έργο εντάσσεται στον συνολικό προγραμματισμό της ΔΕΥΑΜ για τη δημιουργία αποχετευτικού δικτύου σε όλο το εύρος του Δήμου Μεσολογγίου και σημείωσε ότι η έγκρισή του από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν αποτέλεσμα συστηματικών και επίπονων προσπαθειών.
Ικανοποιημένος για την έναρξη της κατασκευής του έργου εμφανίσθηκε και ο πρόεδρος του Δ.Δ. Αγίου Θωμάς Δημήτρης Χονδρός, ο οποίος σε δηλώσεις του ευχαρίστησε το Δήμαρχο Μεσολογγίου για την καθοριστική συμβολή του στην υλοποίηση του έργου.
Αξίζει τέλος να υπογραμμισθεί, ότι παρόλο που το έργο χρηματοδοτείται από την Ε.Ε., η συμμετοχή της ΔΕΥΑΜ στον προϋπολογισμό του (25%) δεν θα γίνει με τραπεζικό δανεισμό, όπως σε άλλα έργα του παρελθόντος, αλλά μέσω του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ του δήμου, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση στα οικονομικά της ΔΕΥΑΜ.