Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Σε Ναύπακτο και Θέρμο ο Παυλόπουλος

Τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης της Ναυπάκτου επεσήμανε ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο Ναυπάκτου το περασμένο Σάββατο.
«Το ενδιαφέρον αυτής της Κυβέρνησης δεν αποδεικνύεται από τους αριθμούς μόνο, αλλά στην πράξη», τόνισε ο Υπουργός. Για να συμπληρώσει ότι το Πρόγραμμα Θησέας θα ενισχυθεί περισσότερο για τη Ναύπακτο, ενώ θα δοθούν σημαντικές ευκαιρίες μέσω των ΠΕΠ Δ. Ελλάδας στη Νέα Προγραμματική Περίοδο (ΕΣΠΑ).
Όπως ο ίδιος τόνισε «η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί το σημαντικό μοχλό αντιμετώπισης των προβλημάτων της Τοπικής Κοινωνίας».

«Ο Υπουργός στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες του Δήμου Ναυπάκτου για τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών, ώστε η πόλη μας να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά, εν όψει της Νέας Προγραμματικής Περιόδου», ανέφερε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης.
Από την πλευρά του ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του ρόλου και του σημαντικού έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και στο μεγάλο πρόβλημα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες.
Στη σύσκεψη που ακολούθησε στο Γραφείο Δημάρχου, συζητήθηκε εκτενώς ο καλλίτερος συντονισμός των αρμόδιων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αλλά και η υλοποίηση του προγραμματισμού για την ανάπτυξη του Δήμου Ναυπάκτου.
Ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης πρόσφερε στον Υπουργό μία ασημένια εικόνα της Θεοτόκου.


Ακολούθως ο Προκόπης Παυλόπουλος μετέβη στο Θέρμο όπου σε μια λαμπρή τελετή ο Δήμος Θέρμου τον ανακύρηξε Επίτιμο Δημότη Θέρμου.