Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Θύμιος Σώκος: "Με πρόγραμμα αναδεικνύουμε τα πλεονεκτήματα της Ορεινής Ναυπακτίας"

Την πορεία υλοποίησης ενός εκτεταμένου προγράμματος δημιουργίας νέων βασικών οδικών αξόνων καθώς και άλλων έργων υποδομής που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στον Δήμο Αποδοτίας στην ορεινή Ναυπακτία εξέτασε προχθές ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην περιοχή.
Η επίσκεψη του Θύμιου Σώκου ξεκίνησε από την Άνω Χώρα όπου στο δημαρχείο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον δήμαρχο κ. Βασίλη Σούζα, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θωμά Κοτρωνιά, τους αντινομάρχες Χρήστο Πετρόπουλο, Σωτήρη Σαξάμη, Γιώργο Χριστογιάννη, το νομαρχιακό σύμβουλο Βασίλη Μπαρμπαγιάννη, και με τη συμμετοχή στελεχών των Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Προηγήθηκε επίσκεψη του Νομάρχη στο δρόμο που συνδέει την Περδικόβρυση με την Αμπελακώτισσα, όπου εκεί γίνονται εργασίες βελτίωσης του οδικού άξονα πάνω στην υφιστάμενη χάραξη από μηχανήματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Στο δρόμο αυτό σύντομα ξεκινά νέα εργολαβία.
Στη συνέχεια ο κ. Σώκος επισκέφθηκε τα δημοτικά διαμερίσματα Γρηγόρι, Ελατόβρυση, Καλλονή, Κυδωνιά, Μανδρινή, Λεύκα για να καταλήξει στη Γραμμένη Οξιά.
Οι πρόεδροι των διαμερισμάτων, οι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων καθώς και οι κάτοικοι των περιοχών είχαν την ευκαιρία να θέσουν σειρά θεμάτων που τους απασχολούν όπως το οδικό δίκτυο, υπηρεσίες, συγκοινωνίες, προϋποθέσεις για τουριστική ανάπτυξη κλπ.
Με την ολοκλήρωση της περιοδείας του ο κ. Σώκος και σε δηλώσεις του δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του τεχνικού προγράμματος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στον Δήμο Αποδοτίας του οποίου η ολοκλήρωση, όπως σημείωσε, θα άρει την απομόνωση μιας προνομιούχου για το νομό περιοχής.
«Καθένας που θα βρεθεί στην περιοχή θα διαπιστώσει ότι εφαρμόζουμε με συνέπεια το πρόγραμμά μας, που στόχο έχει να αναδείξει τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες αυτής της περιοχής και να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης.
Ήδη τα αποτελέσματα είναι ορατά και είμαι βέβαιος ότι τα επόμενα χρόνια θα έχουμε σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα των τουριστικών υποδομών και υπηρεσιών»
υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο κ. Σώκος.