Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Το Μεσολόγγι υποδέχθηκε με «θέρμη» τους 500 ιστιοπλόους της 21ης Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Ιονίου








Με προορισμό την Κεφαλονιά απέπλευσαν σήμερα (Πέμπτη 6/8/2009) από το λιμάνι του Μεσολογγίου τα σκάφη που συμμετέχουν στην 21η Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου, που διοργανώνεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών.
Τα σκάφη είχαν καταπλεύσει στο Μεσολόγγι το απόγευμα της Τρίτης ολοκληρώνοντας την πρώτη ημέρα του αγώνα. Η ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου αποτελεί κορυφαίο ναυταθλητικό γεγονός για όλη τη Δυτική Ελλάδα ενώ η φήμη του αγώνα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα στενά γεωγραφικά όρια της περιοχής.
Το βράδυ της Τετάρτης στο “Plaza” ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου δεξιώθηκε τους 500 περίπου ιστιοπλόους που αποτελούν τα πληρώματα των 75 σκαφών που μετέχουν στο αγώνα. Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης έγιναν οι απονομές στους νικητές όλων των κατηγοριών για την 2η Ιστιοδρομία του ράλι.
Η υποδοχή και φιλοξενία των ιστιοπλόων στο Μεσολόγγι έγινε από το Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου με την συνδρομή του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου της πόλης.
Ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών Δημήτρης Γεωργίου απευθύνοντας χαιρετισμό κατά την απονομή των επάθλων συνεχάρη όλα τα πληρώματα για την συμμετοχή τους στον αγώνα και ευχαρίστησε τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου και το Δήμο της πόλης για τη θερμή φιλοξενία που επεφύλαξαν στα πληρώματα.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος υπογράμμισε την σπουδαιότητα του αγώνα και την συμβολή του στην τουριστική προβολή της περιοχής.
Μετά το τέλος των απονομών τα πληρώματα διασκέδασαν υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, ενώ ξεχωριστό χρώμα στην παρουσίαση της βραδιάς έδωσε ο γνωστός ηθοποιός Ντάνος Λυγίζος.