Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Τριήμερο εκδηλώσεων στο Βασιλάδι

"ΒΑΣΙΛΑΔΙ - Γύρω απ' το φάρο" - Έκθεση - Mουσική - Γευσιγνωσία
Στη συμβολή της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου με τον Πατραϊκό Κόλπο και το Ιόνιο Πέλαγος υπάρχουν λουρονησίδες, η πιο γνωστή των οποίων είναι αυτή του Αη Σώστη όπου βρίσκεται και ο φάρος του Βασιλαδιού.
Κατά το τριήμερο 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Λόγου και Τέχνης "ΔΙΕΞΟΔΟΣ", στα πλαίσια των εκδηλώσεων "ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΙΩΤΙΚΑ 2009" που πραγματοποιεί ο σύλλογος "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ", θα οργανώσει και θα παρουσιάσει επάνω στο ιστορικό νησί Αη Σώστης Έκθεση Ζωγραφικής και Φωτογραφίας, με θέμα τη λιμνοθάλασσα, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009, στις 7 το απόγευμα.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει Μουσική Βραδιά από την χορωδία του "Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου", κάτω από το φώς του φεγγαριού. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα προσφερθούν στους επισκέπτες εκλεκτοί μεσολογγίτικοι θαλασσινοί μεζέδες και το ξακουστό ούζο Τρικενέ που κυκλοφορεί από το 1901 καθώς και τα παραδοσιακά γλυκά ρεβανί και αλευρίσιο χαλβά.
Επίσης θα δοθεί η δυνατότητα γνωριμίας του παραδοσιακού τρόπου ψαρέματος παρέα με τους πρόθυμους ψαράδες του εκεί διβαριού που το εκμεταλλεύονται. Κατά το διήμερο 6 και 7 Σεπτεμβρίου - γιορτή του Αη Σώστη - θα τελεστεί Εσπερινός και Θεία Λειτουργία το ομώνυμο εκκλησάκι του νησιού που είναι κτισμένο από το 1860.
Φυσικά το τριήμερο αυτό των εκδηλώσεων προσφέρεται για ενός άλλου είδους εναλλακτικό τουρισμό. Δηλαδή όσοι επιθυμούν μπορούν να διανυκτερεύσουν πάνω στο ιστορικό νησί, κυριολεκτικά μέσα στη φύση, παρέα με τα θαλασσοπούλια και δίπλα στα αρμυρίκια που είναι και τα μοναδικά δέντρα του νησιού.