Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Β. Μαγγίνας: "Μια ακόμη υπόσχεση του ίδιου του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Αιτωλοακαρνανία, γίνεται πραγματικότητα"


Ο Βουλευτής και πρ. Υπουργός Βασίλης Μαγγίνας προέβη στην ακόλουθη δήλωση με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή για ίδρυση αυτόνομου Πανεπιστήμιου στο Αγρίνιο:

«Εξαιρετική ικανοποίηση στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και στη Δυτική Στερεά Ελλάδα γενικότερα, προκαλεί η απόφαση της Κυβέρνησης με την οποία ιδρύεται αυτοτελές και πλήρως αυτοδιοικούμενο ΑΕΙ, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος με έδρα το Αγρίνιο. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα ορισμού εδρών Σχολών και Τμημάτων του Πανεπιστημίου αυτού και στην Ι.Π του Μεσολογγίου.

Με την Κυβερνητική αυτή απόφαση καλύπτεται για τη περιοχή το ακαδημαϊκό κενό που προέκυψε και από τη μεταφορά Τμήματος Οικονομικών Επιστημών στη Πάτρα, αλλά και ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Η ίδρυση και λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος με έδρα το Αγρίνιο, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην εκπαιδευτική και πολιτισμική αναβάθμιση της περιοχής καθώς και στη γενικότερη οικονομική πρόοδο της Αιτωλοακαρνανίας.

Ας σημειωθεί, προσθέτως, ότι έχουν παραχωρηθεί ήδη από το 2007 τόσο στο Αγρίνιο, όσο και στο Μεσολόγγι, Κτήρια του πρώην Οργανισμού Καπνού για την κάλυψη των αναγκών εγκατάστασης και του Πανεπιστημίου.

Τέλος θα πρέπει να υπογραμμισθεί ότι μια ακόμη υπόσχεση του ίδιου του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Αιτωλοακαρνανία, γίνεται πραγματικότητα».