Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Στον Ανακριτή αύριο οι συλληφθέντες για τον εμπρησμό του περιπολικού στον Αστακό


Στον ανακριτή Μεσολογγίου αναμένεται να απολογηθούν αύριο Τετάρτη ο 31χρονος και η 18χρονη φίλη που φέρεται να είναι οι δράστες της πυρπόλησης περιπολικού προχθές το βράδυ στον Αστακό.
Οι νεαροί συνελήφθηκαν από αστυνομικούς λίγο μετά την πράξη τους αφού επέστρεψαν στην περιοχή και προφανώς αναγνωρίστηκαν από περιοίκους και έτσι λίγο αργότερα ομολόγησαν στους αστυνομικούς ότι αυτοί ήταν οι δράστες του εμπρησμού. Σημειώνεται ότι λίγα μέτρα παρακάτω από το ΑΤ Αστακού υπήρχε αρκετός κόσμος αφού είναι η κεντρική πλατεία.
Οι δράστες έσπασαν το παράθυρο του αυτοκινήτου και αμέσως έριξαν στο εσωτερικό του δυο πλαστικές φιάλες με εύφλεκτο υλικό με αποτέλεσμα το εσωτερικό του οχήματος να εκδηλωθεί πυρκαγιά.
Αμέσως περίοικοι αλλά και ο μοναδικός αστυνομικός που ήταν στο ΑΤ με πυροσβεστήρες κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά, η οποία έσβησε τελείως με την συνδρομή του Πυροσβεστικού οχήματος του δήμου Αστακού.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η 18χρονη (σ.σ. ενηλικιώνεται την Παρασκευή) ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε τις προθέσεις του φίλου της, ενώ ο 31χρονος φέρεται να έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για παραβατική συμπεριφορά.