Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Σαν σήμερα πριν από 3 χρόνια...



"ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 26/11/2006
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι την 21.15΄ώρα της 25-11-2006, ανευρέθηκαν στην αγροτική περιοχή Στάïκα του συνοικισμού Πλατάνου του Δημοτικού Διαμερίσματος Καλυβίων του Δήμου Αγρινίου, τα πτώματα πέντε (5) ατόμων-ανδρών, νεαρής ηλικίας, τα οποία φέρουν τραύματα από πυροβόλο όπλο, προφανώς κυνηγετικό.
Από την αρχική αυτοψία του χώρου, διαπιστώθηκε η διασπορά των ατόμων σε αγροτικό δρόμο πλησίον αγροκτήματος.

Κατόπιν εξακριβώσεως των στοιχείων ταυτότητος των θυμάτων προέκυψε ότι πρόκειται για τους:
Αντρέσσα Λάμπρο του Χρήστου, ετών 33
Νικολόπουλο Βασίλειο του Νικολάου, ετών 23
Νικολόπουλο Χρήστο του Νικολάου, ετών 21
Πίπα Ηλία του Παναγιώτη, ετών 33
Νικολόπουλο Αλέξιο του Γεωργίου, ετών 17,
οι οποίοι είχαν μεταβεί από κοινού στο συγκεκριμένο σημείο για θήρα. Όλοι οι προαναφερόμενοι συνδέονται μεταξύ τους με συγγενική σχέση ( αδελφοί-εξάδελφοι).
Διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, με τη συνδρομή Αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.
Στο σημείο προσήλθε Ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών και ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Τις έρευνες συντονίζει, κατόπιν εντολής του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Αναστάσιου Δημοσχάκη, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, βοηθούμενος από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Υποστράτηγο Δημήτριο Μπουλούκο.
Κάθε εξέλιξη θα γνωστοποιείται με νεότερο Δελτίο Τύπου."
Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την στυγερή δολοφονία των πέντε νεαρών κυνηγών, στα Καλύβια του Αγρινίου από τον Διονύση Φούκα ύστερα από την παρότρυνση του πατέρα του, Λυσίμαχου επειδή οι νεαροί (σ.σ. όλοι τους ήταν μεταξύ τους συγγνείς) κυνηγούσαν μέσα στο χωράφι τους.
Μια εγκληματική ενέργεια που είχε κάνει τον γύρο του κόσμου συγκλονίζοντας την κοινή γνώμη.
Σήμερα, οι δράστες της στυγερής δολοφονίας εκτίουν ποινή ισόβιας κάθειρξης... ενώ τόσο το μνημείο που φιλοτεχνήθηκε στον τόπο του εγκλήματος όσο και ο Ιερός Ναός «Παναγίας Άξιον Εστί» που ανεγέρθηκε απέναντι, από τα σπίτια των αδικοχαμένων νέων στη Λεύκα Αγρινίου κρατούν ζωντανή τη μνήμη στους συγγενείς και φίλους, του Λάμπρου, του Βασίλη, του Χρήστου, του Ηλία και του Αλέξη.