Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Ανακοίνωση για τα επιβατικά αυτοκίνητα του Δήμου Μεσολογγίου

Με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού τύπου για τα επιβατικά αυτοκίνητα του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων ανακοινώνεται:

«Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου διαθέτει τρία επιβατικά αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις της δημοτικής αρχής και των υπαλλήλων, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Τα δυο εκ των τριών αυτοκινήτων είναι στην κατοχή του δήμου από το 1999 - δηλαδή για περισσότερο από δέκα χρόνια - και αυτά είχαν παραχωρηθεί από τον ΟΔΔΥ και το Υπουργείο Εσωτερικών.
Μάλιστα το αυτοκίνητο (σ.σ. BMW ) που είχε παραχωρηθεί από τον ΟΔΔΥ ήταν μεταχειρισμένο και λόγω της πολυχρησίας του παρουσιάζει πολλά μηχανικά προβλήματα, που καθιστούν προβληματική και επικίνδυνη την οδική του συμπεριφορά.
Το συγκεκριμένο όχημα χρησιμοποιείται κατά κόρον για τις μετακινήσεις της δημοτικής αρχής από το 1999 και ύστερα.
Προβλήματα στην οδική συμπεριφορά, λόγω της πολυχρησίας παρουσιάζει και το άλλο αυτοκίνητο (σ.σ. ΚΙΑ τύπου τζιπ) που είχε παραχωρηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Πρόσφατα ο Δήμος Μεσολογγίου με ανοιχτό διαγωνισμό προέβη στην προμήθεια επιβατικού αυτοκινήτου για τις εκτός νομού, μετακινήσεις για υπηρεσιακές ανάγκες, της Δημοτικής Αρχής, με γνώμονα την ασφάλεια των μετακινουμένων.
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (σ.σ. Mercedes ) για λόγους προστασίας φυλάσσεται στο γκαράζ της οικίας του δημάρχου, αφού ο δήμος δεν διαθέτει κλειστό χώρο στάθμευσης κι αυτό διότι το αυτοκίνητο αυτό δεν αποτελεί προσωπική περιουσία του δημάρχου.
Επομένως γίνεται σαφές ότι ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου δεν διαθέτει τρεις λιμουζίνες για τις μετακινήσεις του Δημάρχου ή της Δημοτικής Αρχής, αφού τα δύο εκ των τριών έχουν συμπληρώσει τον κύκλο της ζωής τους.
Επιπλέον ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου δεν διαθέτει προσωπικό οδηγό για τις καθημερινές του μετακινήσεις και όταν απαιτείται για τις εκτός νομού μετακινήσεις ή τις επίσημες εντός νομού απασχολείται οδηγός από την Υπηρεσία Καθαριότητας.
Αψευδείς μάρτυρες των παραπάνω είναι οι πολίτες του δήμου, που καθημερινά συναντούν τον Δήμαρχο να κινείται με τα παλαιά οχήματα.
Τέλος στους «κυνηγούς μαγισσών» που την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου κινούμενοι σε ΙΧ χρώματος πρασίνου με ξένες πινακίδες φωτογράφιζαν την οικία του Δημάρχου Μεσολογγίου, τους γνωστοποιούμε ότι έχει υποβληθεί μήνυση κατά των «γνωστών – αγνώστων» για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ενώ θα υπάρξει και προσφυγή στη Δικαιοσύνη για δημοσιεύματα που φέρουν μέλη της οικογενείας του κυρίου Δημάρχου, να μετακινούνται για ιδιωτικούς σκοπούς με τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του Δήμου Μεσολογγίου.»