Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

Επιτόπια ενημέρωση της Σ. Γιαννακά για τα προβλήματα σχολικών μονάδων της Αιτωλοακαρνανίας

Προκειμένου να προωθήσουν και να επιλυθούν άμεσα τα φλέγοντα θέματα της παιδείας στην Αιτωλοακαρνανία, η Βουλευτής του νομού μας και επικεφαλής του ΚΤΕ Παιδείας, Σοφία Γιαννακά, πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων στην περιοχή της Τριχωνίδας καθώς και στο Μεσολόγγι.
Η Βουλευτής επισκέφθηκε το Γυμνάσιο - Λύκειο Θέρμου που 2½ χρόνια μετά το σεισμό της Τριχωνίδας το 2007, τα σχολεία στεγάζονται και λειτουργούν σε λυόμενα. Ο Δήμαρχος Θ. Πορφύρης ενημέρωσε τη Βουλευτή ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου ενέκρινε την πρόταση των φορέων και ο δήμος, έπειτα από αξιολόγηση, προχώρησε στην αγορά οικοπέδου ενώ και οι Σύλλογοι Διδασκόντων Λυκείου και Γυμνασίου Θέρμου αλλά και γενικότερα η κοινωνία της κωμόπολης ζήτησαν να χτιστεί στο οικόπεδο, που έχει αγοράσει ο Δήμος, νέο σύγχρονο σχολικό συγκρότημα.
Επίσης, η κα Γιαννακά επισκέφθηκε το ΕΠΑΛ Καινούργιου όπου αντιμετωπίζει σημαντική έλλειψη καθηγητών βασικών μαθημάτων καθώς και κτιριακά προβλήματα. Η Βουλευτής υποσχέθηκε πως θα ενημερώσει το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να υπάρξει κάλυψη αυτών των θέσεων, καθώς η καθυστέρηση που παρατηρείται, ουσιαστικά υποβαθμίζει το σχολείο και σε καμία περίπτωση δεν θα επιθυμούσε το γεγονός αυτό να αποτελέσει αφορμή να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών που φέτος αυξήθηκαν θεαματικά.
Η κα Γιαννακά συναντήθηκε τέλος με το Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νίας Χρήστο Παπατσίρο, με τον οποίο συζήτησε τα προβλήματα στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού.