Τρίτη, 6 Απριλίου 2010

Γιάννης Αναγνωστόπουλος: «Δρομολογήσαμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα του Μεσολογγίου»


Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος με αφορμή δημοσιοποίηση απόψεων στον τοπικό τύπο του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Τέγα σχετικά με τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Για ακόμη μια φορά αναδεικνύεται η πολιτική ανεπάρκεια και η ρηχότητα των θέσεων του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Τέγα.
Κι αυτό διότι ο κ. Τέγας καταστρατηγώντας κάθε έννοια πολιτικής δεοντολογίας επιχείρησε κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα να «βάλλει» κατά της δημοτικής αρχής, με το πρόσχημα της δημοσιοποίησης προτάσεων του για την επικείμενη διοικητική μεταρρύθμιση.
Στο μακροσκελέστατο κείμενο που διένειμε στον τοπικό τύπο, όσο κι αν ψάξαμε καμιά πρόταση ή θέση του δεν βρήκαμε σχετικά με τη μεταρρύθμιση, πέρα των γνωστών ευχολογίων που αποτελούν συρραφή κειμένων από το διαδίκτυο.
Διαβάσαμε όμως μια γενικόλογη κριτική στη δημοτική αρχή η οποία στερείται βάσης.
Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός, ότι ο κ. Τέγας θεωρεί ότι το Μεσολόγγι έχει περιέλθει σε μιζέρια και παρακμή, όταν κατά τη δική μας θητεία τρία χρόνια τώρα δρομολογήθηκαν λύσεις σε χρόνια «καθημερινά» προβλήματα της πόλης.
Ακόμη και ο πιο κακόπιστος, απέναντι στη δημοτική μας αρχή αναγνωρίζει, τα θετικά και πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από:
1. Την μεταφορά του ΚΤΕΛ από το κέντρο της πόλης
2. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας των ΙΧ στους πεζόδρομους του ιστορικού κέντρου ύστερα από την τοποθέτηση σταθερών και βυθιζόμενων μπαρών
3. Την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και την πεζοδρόμηση της Κεντρικής Πλατείας
4. Τη δημιουργία μεγάλου πάρκινγκ στο οικόπεδο της παλαιάς Ηλεκτρικής
5. Τις αναπλάσεις σε διάφορα σημεία της πόλης όπως πχ. στην πρώτη καμάρα(περιοχή Μάγερ), οδός Δαμασκηνού (πίσω από τον ΙΝ Αγ. Παντελεήμονα) και αλλού.
6. Την υποδειγματική λειτουργία της Υπηρεσίας Πρασίνου με τον συνεχή ευπρεπισμό όλων των πλατειών και των κοινοχρήστων χώρων της πόλης και των Δημοτικών Διαμερισμάτων
7. Την άριστη λειτουργία της υπηρεσίας Καθαριότητας και την εφαρμογή του προγράμματος Ανακύκλωσης
Πέρα αυτών των λύσεων που προωθήθηκαν για την βελτίωση της καθημερινότητας και οποίες τυγχάνουν της καθολικής αποδοχής από τους πολίτες και τις επισκέπτες του Μεσολογγίου, ενδεικτικά η δημοτικής μας αρχή:
1. Πέτυχε ο δήμος Μεσολογγίου να είναι ο πρώτος δήμος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που θα εκτελεστεί έργο του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα η ανάπλαση της οδού Αγίου Αθανασίου
2. Ολοκλήρωσε την αποκατάσταση της χωματερής στην Κλείσοβα και την εκεί δημιουργία χώρου πρασίνου
3. Υλοποιεί την επέκταση του αποχετευτικού δικτύου της πόλης στον Άγιο Θωμά, την Αγριλιά και την περιοχή του Αγίου Δημητρίου
4. Εκπόνησε μια σειρά μελετών για έργα υποδομής στην περιοχή της επέκτασης του σχεδίου πόλης (ύδρευση, αποχέτευση κλπ) που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ
5. Προέβη στις απαραίτητες ενέργειες και οι υπηρεσίες του Δήμου απέκτησαν διαχειριστική επάρκεια για το ΕΣΠΑ
6. Με τις συνεχείς παρεμβάσεις μας λειτούργησε η Μαρίνα Μεσολογγίου, με εντυπωσιακή επιτυχία
7. Έθεσε σε λειτουργία τον ΧΥΤΑ δίνοντας τέλος στο περιβαλλοντικό έγκλημα της Κλείσοβας
Γίνεται σαφές, λοιπόν, ότι μόνο ο κ. Τέγας και οι ευτυχώς ελάχιστοι συνοδοιπόροι του δεν μπορούν να αντιληφτούν την σπουδαιότητα των παραπάνω ενεργειών της δημοτικής μας αρχής. Ενέργειες και δράσεις που σε καμιά περίπτωση δεν δημιουργούν συνθήκες οπισθοδρόμησης και παρακμής. Άλλωστε η πληθώρα των επισκεπτών στην πόλη κατά τη διάρκεια των Εορτών της Εξόδου και του Πάσχα μαρτυρεί ότι το Μεσολόγγι καθίσταται τουριστικός προορισμός.
Με την ευκαιρία, με ενδιαφέρον περιμένουμε τη δημοσιοποίηση των απόψεων του κ. Τέγα για το αν το Παλαιό Νοσοκομείο αποτελεί ιδιοκτησία του δήμου Μεσολογγίου ή όχι, έτσι ώστε να μάθουν οι πολίτες ποιος προασπίζεται τα συμφέροντα της πόλης και ποιος όχι…
Τέλος, σχετικά με τα όσα αναφέρει «περί αναθέσεων κλπ.» προφανώς ο κ. Τέγας κρίνει «εξ ιδίων τα αλλότρια»…»