Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

ΝΟΔΕ ΝΔ: "Προσχηματικές οι δικαιολογίες για τομ κλείσιμο του ΙΕΚ Μεσολογγίου"


Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να καταργηθεί το ΙΕΚ Μεσολογγίου. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης και η αναστολή της λειτουργίας του νέου τμήματος στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Η αιφνίδια απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για αναστολή λειτουργίας του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεσολογγίου, δεν αποτελεί τίποτε παραπάνω από μια ακόμη διαπίστωση της πολιτικής απαξίωσης που ακολουθεί η κ. Άννα Διαμαντοπούλου σε ότι αφορά τον τομέα της αρμοδιότητάς της στην περιοχή αλλά και το νομό Αιτωλ/νίας.
Μετά το νέο τμήμα του ΤΕΙ Μεσολογγίου το οποίο είχε ιδρύσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το οποίο και δεν λειτούργησε ποτέ με ευθύνη της κυρίας Υπουργού, η τελευταία «παρέμβαση» αφορά το κλείσιμο και του ΙΕΚ της πόλης.
Η ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της γι’ αυτή την απόφαση, καλώντας κάθε αρμόδιο φορέα και εκπρόσωπο να την ανακαλέσει.

Οι προσχηματικές δικαιολογίες περί οικονομικού κόστους δεν είναι ικανές να πείσουν ούτε τους άμεσα ενδιαφερόμενους που θα κληθούν να υποστούν οι ίδιοι τις συνέπειες αυτών των αποφάσεων, αλλά ούτε και τους πολίτες που για μια ακόμη φορά διαπιστώνουν με τον πλέον αυταπόδεικτο τρόπο την ανακολουθία λόγων και έργων της κυβέρνησης.»