Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Στο "ζενίθ" η μικροεγκληματικότητα στην Αιτωλοακαρνανία


Στο «ζενίθ» φαίνεται ότι έχει φθάσει η μικροεγκληματικότητα στην Αιτωλοακαρνανία, αν κρίνουμε το γεγονός ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο οι διωκτικές αρχές συνέλαβαν στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου 9 άτομα που κατηγορούνται για ζωοκλοπή, διαρρήξεις και κλοπές.
Στις παραπάνω συλλήψεις θα πρέπει να προστεθεί και αυτή δυο ατόμων στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου που αποπειράθηκαν να διαρρήξουν σπίτι στην περιοχή και έγιναν αντιληπτά από τον ιδιοκτήτη.
Όμως έντονο προβληματισμό στις διωκτικές αρχές προκαλεί το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα στην πόλη του Μεσολογγίου καταγράφονται αλλεπάλληλα συμβάντα διαρρήξεων σε σπίτια. Και ο προβληματισμός προκύπτει από τη θρασύτητα των διαρρηκτών, αφού δεν δίστασαν να διαρρήξουν τα ξημερώματα της Καθαρής Δευτέρας περίπτερο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου!!!
Αναλυτικά οι ανακοινώσεις της αστυνομίας για τις συλλήψεις έχουν ως εξής:



Εξιχνιάστηκε ζωοκλοπή σε χωριό του Ξηρόμερου - Οι δράστες είχαν αφαιρέσει εικοσιένα αρνιά και ένα κατσίκι
Εξιχνιάστηκε άμεσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, υπόθεση ζωοκλοπής που είχε συμβεί χθες (29-2-2012) νωρίς το πρωί, στον Αετό Αιτωλοακαρνανίας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών αδερφών ηλικίας 25 και 23 ετών για διάπραξη ζωοκλοπής κατά συναυτουργία.
Συγκεκριμένα οι δυο δράστες μετέβηκαν σε στάβλο 48χρονου ημεδαπού στον Αετό Αιτωλοακαρνανίας όπου αφαίρεσαν (21) εικοσιένα αρνιά και ένα (1) κατσίκι τα οποία φόρτωσαν σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο χωρίς αριθμό κυκλοφορίας.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, εντόπισαν το όχημα των δραστών να κινείται στην Εθνική Οδό Αγρινίου - Αντιρρίου. Στη θέα των αστυνομικών οι δυο δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και καταδιωκόμενοι από τους Αστυνομικούς εγκατέλειψαν το όχημα τους σε κοντινή απόσταση.
Μέσα στο αυτοκίνητο οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν είκοσι ένα αρνιά από τα οποία τα δυο ήταν νεκρά και ένα κατσίκι τα οποία και κατέσχεσαν.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι τα ζώα είχαν κλαπεί από τον στάβλο του 48χρονου, ενώ δράστες της κλοπής ήταν οι δυο ημεδαποί.
Το αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης της ζωοκλοπής, ενώ όλα τα ζώα αποδόθηκαν στο 48χρονο.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δυο ημεδαπών θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αγρινίου.


Έκλεβαν καλώδια χαλκού!
Συνελήφθησαν χθες (29-2-2012) το βράδυ, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 60 και 32 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα χθες (29-2-2012) το απόγευμα, οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού μετέβηκαν σε εργοτάξιο εγκατάστασης φωτοβολταϊκών 37χρονου ημεδαπού, στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας, όπου αφαίρεσαν 500 μέτρα καλωδίων χαλκού συνολικής αξίας 5.000 ευρώ τα οποία αφού φόρτωσαν σε δύο Ι.Χ. Φορτηγά τράπηκαν σε φυγή.
Για την διερεύνηση του περιστατικού και την ανακάλυψη των δραστών ενεργήθηκαν άμεσες αστυνομικές αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό των δύο ημεδαπών και τη σύλληψη τους.
Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν μέρος των καλωδίων που είχαν αφαιρεθεί τα οποία αφού κατέσχεσαν απέδωσαν στον 37χρονο.
Τα οχήματα των δραστών κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης της κλοπής.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Εξιχνιάσεις διαρρήξεων σε Αγρίνιο και Θέρμο.
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου κλοπή - διάρρηξη οχήματος που είχε συμβεί πριν έξι μέρες περίπου, στο Αγρίνιο και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών ηλικίας 18, 18 και 15 για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα οι τρεις δράστες έσπασαν το τζάμι από φορτηγό αυτοκίνητο 58χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3000 ευρώ, δύο επιταγές συνολικής αξίας 3200 ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα του παθόντα.
Από την έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου προέκυψε ότι δράστες της κλοπής ήταν οι τρεις ημεδαποί.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου.



2.            Εξιχνιάστηκε, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, κλοπή - διάρρηξη καταστήματος, που είχε συμβεί πριν ένα μηνά περίπου στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ημεδαπών ανδρών ηλικίας 29 και 25 ετών για κλοπή.
Ειδικότερα την (18-1-2012) πολύ νωρίς το πρωί, οι δυο δράστες ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν καφετέρια 39χρονου στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.
Από την έρευνα που ενεργήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου προέκυψε ότι δράστες της κλοπής ήταν οι δύο ημεδαποί.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αγρινίου.