Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ζητούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Μεσολογγίου

Τον άμεσο προγραμματισμό συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζητούν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Μεσολογγίου προκειμένου να καθοριστεί το μέλλον του ιδρύματος.
Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι τονίζουν:


"Πέρασαν περίπου 2 μήνες από τη τελευταία ευρεία σύσκεψη φορέων της πόλης που συγκάλεσε ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου με θέμα «τη διαμόρφωση των αιτημάτων και διεκδικήσεων για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου».
Στο διάστημα που ακολούθησε στο μεν πολιτικό επίπεδο έγιναν εκλογές και αναδείχθηκε νέα κυβέρνηση ,στο δε τοπικό  η κατάσταση των υπηρεσιών  υγείας αν δεν επιδεινώνεται παραμένει δυστυχώς στην ίδια κατάσταση.
Το  Νοσοκομείο συνεχίζει να εκπληρώνει το στόχο του, παρέχοντας ουσιαστικές υπηρεσίες σε όλη τη περιοχή ευθύνης του ( από την ορεινή Ναυπακτία έως το Ξηρόμερο) στηριγμένο στις άοκνες προσπάθειες του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτό 
(ιατροί-νοσηλευτές-λοιπό προσωπικό ).
Ήδη στο πρώτο εξάμηνο νοσηλεύτηκαν στους τομείς του νοσοκομείου (παθολ.-χειρουργ.-ψυχιατρ.) 2668 ασθενείς με 13946 ημέρες νοσηλείας .



Επίσης  για το πρώτο πεντάμηνο  του 2012  στα Eξωτερικά Ιατρεία προσήλθαν 11845 περιστατικά ,στα Τ.Ε.Π. 9435 και στα εργαστήρια έγιναν 194310 εξετάσεις.
Οι εργαζόμενοι στηρίζουν με όλες τις δυνάμεις τους τη λειτουργία του Νοσοκομείου. 
Παρόλα αυτά όχι μόνο δεν λύθηκε το ζήτημα με τους αποσπασμένους σε άλλες υπηρεσίες αλλά αντίθετα σε αυτούς που στηρίζουν τη λειτουργία του ιδρύματος γίνονται περικοπές στη αμοιβή των εφημεριών-νυκτερινών-αργιών που έχουν ήδη δουλέψει προφανώς σαν «ευχαριστώ» για τη προσφορά τους.
Το  θέμα της μερικής διόρθωσης του Οργανισμού  Λειτουργίας που ψηφίστηκε στις 10/04/2012 είναι πίσω από τις πραγματικές ανάγκες  της υγείας στη περιοχή.
Το Νοσοκομείο λειτουργούσε με τροποποιήσεις του παλιού οργανισμού που αύξησαν τα κρεβάτια κατά τη μεταφορά από το παλιό νοσοκ. στο νέο (από 100 σε120) χωρίς αντίστοιχη αύξηση του προσωπικού  κάτι που ήταν πάγιο αίτημα των εργαζομένων.
Αντί αυτό ο νέος οργανισμός ακόμη και αν γίνει εξ ολοκλήρου αποδεκτή η πρόταση τροποποίησης που προτείνει η Διοίκηση (κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη), ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ από τον παλιό οργανισμό   21 οργανικές θέσεις. 
Δημιουργεί θέσεις προσωποπαγείς και ιδιωτικού δικαίου (ΙΔΑΧ) οι οποίες όμως καταργούνται με τη φυγή του εργαζομένου που την καλύπτει (συνταξιοδότηση κ.α.) και δεν αναπληρώνονται.
Η διαφορά εκτινάσσεται αν εφαρμοστεί όπως πρέπει ,και είναι πάγια θέση των εργαζομένων ,το Πρ. Διάταγμα 87/1986 “Ενιαίο Πλαίσιο Οργάνωσης Νοσοκομείων” που ρυθμίζει την αναλογία κλινών-εργαζομένων στο επίπεδο 1 κλίνη-3 εργαζόμενοι.

Αν όλα τα παραπάνω συνδεθούν:
-με τη δημιουργία το αργότερο ως τέλους του έτους ενιαίου οργανισμού μεταξύ νοσοκομείων Αγρινίου-Μεσολογγίου
-με το πάγωμα των προσλήψεων
-με τη δυνατότητα μεταφοράς προσωπικού μεταξύ των νοσοκομείων
-με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών για την «αξιοποίηση μονάδων υγείας» σε συνεργασία με ιδιώτες,
το μέλλον διαγράφεται ζοφερό και η ανάγκη Διοικητικής αυτονόμησης ΕΠΙΚΑΙΡΗ όσο ποτέ.
Με βάση όλα αυτά ζητάμε ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Τα αιτήματα-διεκδικήσεις για την αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας είναι ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ"