Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Ε! όχι η αλήθεια να "βαπτίζεται" ψεύδος και συκοφαντία...


Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος σε σχέση με την όλη του πολιτική και κοινωνική διαδρομή είναι η απάντηση του προέδρου της Λιμενικής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτη Παπαδόπουλου σε ανάρτησή μας(διαβάστε εδώ), σχετικά με τις διαδικασίες για την εκλογή νέου ΔΣ, στη «ΜΑΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Α.Ε.».
Και είναι σε διαφορετικό μήκος κύματος διότι από την επικεφαλίδα και τον πρόλογο της απάντησης γίνεται σαφές ότι ο κ. Παπαδόπουλος θέλει να προκαταλάβει γεγονότα και καταστάσεις…
Διαβάζοντας, τόσο την ανάρτησή μας, όσο κυρίως την απάντηση του κ. Παπαδόπουλου, ο οποιοσδήποτε διαπιστώνει, αφενός ότι κάθε άλλο παρά συκοφαντική και ψευδής είναι η ανάρτησή μας και αφετέρου ότι για τους δικούς του λόγους επέλεξε ή προσανατολίζεται να επιλέξει «Ολλανδική» διοίκηση στην εταιρεία. 
Ο προσανατολισμός αυτός  σε καμιά περίπτωση δεν θεωρούμε ότι είναι λανθασμένος, όμως δεν μπορούμε να μην τον επισημάνουμε. Όπως επίσης οφείλει ο κ. Παπαδόπουλος να δημοσιοποιήσει ποιες είναι «οι καραμπινάτες παρανομίες και των δύο μέχρι σήμερα αγαστών εταίρων» που επικαλείται γενικά στην απάντησή του.
Ακολουθεί η απάντηση του προέδρου της Λιμενικής Επιτροπής στη χθεσινή μας ανάρτηση:«Απαντώντας στο ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα που αναρτήσατε χθες (25-7-2012) στο blog σας, σας ενημερώνω ότι:
α) Στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε. που το Λιμενικό Ταμείο για πρώτη φορά συμμετείχε, μετά και την τυπική εκχώρηση του 5% που έπρεπε να κατέχει και δεν την είχαν παραχωρήσει μέχρι σήμερα οι κύριοι μέτοχοι, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου δεν ψήφισε για τη συγκρότηση του Δ.Σ. της ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε. τους τρεις (3) Ολλανδούς, όπως ψευδώς αναφέρετε, αλλά να παραμείνει το Συμβούλιο ως έχει, δηλαδή 2 Ολλανδοί και ο κ. Αγγελόπουλος, πράγμα το οποίο ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων. Αυτού του είδους οι προβοκάτσιες επιστρέφονται σε αυτούς από τους οποίους εκπορεύονται.
β) Η Λιμενική Επιτροπή Αιτωλ/νίας εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση των μετόχων, μόνο για να υπάρξει συγκρότηση Δ.Σ. σύμφωνα με το νόμο περί Α.Ε., ώστε να δρομολογηθούν τυχόν οικονομικές υποχρεώσεις της εταιρείας (απλήρωτοι εργαζόμενοι, προμηθευτές, οφειλές προς το Λιμενικό Ταμείο). Η Λιμενική Επιτροπή με νεότερη απόφασή της στο μέλλον θα αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει στο Δ.Σ. της ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε.
γ) Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου δεν είναι διατεθειμένος να ξεπλύνει τις καραμπινάτες παρανομίες και των δύο μέχρι σήμερα αγαστών εταίρων και κυρίων μετόχων που για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν είναι σε οικονομική και δικαστική διαμάχη.
δ) Το ποιος είχε και έχει την κατά νόμο ευθύνη διαχείρισης της ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε. σας καλώ να το ψάξετε καλύτερα, διότι υπάρχει σχετική εξουσιοδότηση η οποία έχει κατατεθεί σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.
ε) Οσονούπω όταν ξεκαθαρίσει τη θέση του το Υπουργείο Τουρισμού εγγράφως προς το Λιμενικό Ταμείο για το τι θα γίνει από δω και στο εξής σχετικά με τη νέα σύμβαση παραχώρησης θα σας ενημερώσουμε με απόλυτη διαφάνεια.»     

Διαβάζοντας την απάντηση γίνεται σαφές ότι η πρόταση του κ. Παπαδόπουλου ήταν να συμμετέχουν στο ΔΣ δύο Ολλανδοί και ένας Έλληνας δηλαδή την πλειοψηφία να την έχουν οι Ολλανδοί, επομένως το ερώτημα που προκύπτει είναι πως ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε ψευδές και συκοφαντικό το δημοσίευμά μας.