Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Στην "καρδιά" του έχει το "Αυγοτάραχο Trikalinos" ο διάσημος Chef Ferran Adria


Το Αυγοτάραχο Trikalinos
αποτελεί για τον διάσημο σεφ F. Adria
ένα  από τα  30  καλύτερα
και πιο υγιεινά προϊόντα του πλανήτη.

Στη φωτό ο F. Adria με τον Ζ. Τρικαλινό
στα εγκαίνια της έκθεσης

Ξεχωριστή ημέρα και εξαιρετικά τιμητική για τη χώρα μας, όσο και για την εταιρία Trikalinos Αυγοτάραχο, αποτέλεσε η έναρξη της φωτογραφικής έκθεσης της Hannah Collins, για το βιβλίο Fragile Feast”.
Με τις εικόνες του γαλανού ελληνικού ουρανού, του ιερού βράχου της Ακρόπολης και του εμβληματικού προϊόντος του τόπου μας – του Trikalinos Αυγοτάραχου – στην υποδοχή της κατάμεστης αίθουσας, άνοιξε τις πόρτες της η έκθεση «The Fragile Feast, Routes to Ferran Adria», για να υποδεχτεί το κοινό της Βαρκελώνης.
Η έκθεση – η οποία θα φιλοξενείται στο Fundasio Sunol μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου – είναι αφιερωμένη στα 30 καλύτερα και πιο υγιεινά υλικά, τα οποία ο κορυφαίος chef, Ferran Adria ξεχώρισε και με τα οποία δημιούργησε μερικά από τα πιο εξαιρετικά πιάτα στο εστιατόριό του, το EL BULLI.



Περιγράφοντας τις διαδρομές από το φυσικό περιβάλλον, τον τόπο καταγωγής και την παραγωγική διαδικασία των μοναδικών αυτών προϊόντων, η έκθεση αποτελεί ένα ιστορικό ντοκουμέντο και μια αφήγηση της ιστορίας των ανθρώπων και των συνδέσεων που προκύπτουν μεταξύ τους, με αφετηρία τα ίδια τα προϊόντα.
Ιδιαίτερη η χαρά του Ferran Adria κατά τη συνάντησή του με τον κ. Ζαφείρη Τρικαλινό. Μην κρύβοντας το θαυμασμό και την εκτίμησή του στον ίδιο, όσο και στο Αυγοτάραχο Trikalinos, το οποίο αγαπά ο διάσημος σεφ, είπε χαρακτηριστικά:
«Το αυγοτάραχό σας κ. Τρικαλινέ είναι σπουδαίο προϊόν! Πρέπει να το διαδώσουμε στον κόσμο, όπως το ισπανικό Jamon. Αν δεν υπήρχαν προϊόντα σαν το δικό σας, εμείς δε θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε!» και αυθόρμητα έβαλε το προϊόν στην καρδιά του για να φωτογραφηθούν μαζί.