Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ληστεία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Μεσολόγγι


Αδίστακτος ληστής χτύπησε με μανία τη νεωκόρο  του  Αγ. Σπυρίδωνα
και  άρπαξε  από την  Αγία  Τράπεζα  τον χρυσό  σταυρό του ναού
και χρυσά τάματα και άλλα τιμαλφή από την εικόνα της Παναγίας 

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες της Ασφάλειας Μεσολογγίου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άνδρα που χθες το απόγευμα, λήστεψε τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα κτυπώντας και απειλώντας με μαχαίρι, τη νεωκόρο του ναού.
Ήταν γύρω στις 5 το απόγευμα όταν ο άγνωστος άνδρας αιφνιδίασε η νεωκόρο του ναού, με την απειλή μαχαιριού και κτυπώντας την με βιαιότητα, στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματος της, της ζητούσε να του υποδείξει που βρίσκονται χρήματα και τιμαλφή.
Ο ληστής έσπασε το τζάμι της εικόνας της Παναγίας και άρπαξε τάματα και άλλα τιμαλφή και στην συνέχεια από την Αγία Τράπεζα στο Ιερό του ναού πήρε, τον χρυσό Τίμιο Σταυρό που αποτελούσε μεγάλης αξίας κειμήλιο. Στην συνέχεια εκμεταλλευόμενος την αδυναμία της νεωκόρου να αντιδράσει από τα χτυπήματά του, έφυγε σαν κύριος από τον ναό.
Λίγο αργότερα, η άτυχη γυναίκα κατάφερε να ειδοποιήσει για την ληστεία και από εκείνη την ώρα ξεκίνησαν οι έρευνες της αστυνομίας. Η νεωκόρος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου όπου και παρέμεινε για νοσηλεία.
Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. Κοσμάς μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός επισκέφτηκε το ναό όπου και ενημερώθηκε για την υγεία της νεωκόρου, αλλά και για το συμβάν.