Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Το Λιμενικό Ταμείο ρυθμιστής στη συγκρότηση ΔΣ στη Μαρίνα Μεσολογγίου


Συνεδρίασε στις 13-7-2012 το Δ.Σ. της Λιμενικής Επιτροπής Αιτωλ/νίας. Το Δ.Σ. έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:
1) Σχετικά με τις εξελίξεις στην ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε. που το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλ/νίας κατέχει το 5% των μετοχών, το Δ.Σ. εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο να μεταφέρει στη Γ.Σ. των μετόχων την άποψη της Λιμενικής Επιτροπής για κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους βασικούς μετόχους της ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε., προκειμένου να αποκομίσει πλήρη εικόνα η Επιτροπή για τις τελευταίες εξελίξεις και να διαμορφώσει άποψη σχετικά με τη συγκρότηση νέου Δ.Σ. της εταιρείας στην κατεύθυνση απεμπλοκής της όλης διαδικασίας, ώστε το σημαντικό αυτό έργο να λάβει σάρκα και οστά και να μπει σε πραγματική αναπτυξιακή τροχιά. Εντός της προσεχούς εβδομάδας θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις για την σύνθεση και τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλ/νίας θα κινηθεί στους παρακάτω άξονες:



α) την τήρηση των δεσμεύσεων που απορρέουν απ’ το έργο με ό,τι αυτό συνεπάγεται·
β) την αποσαφήνιση των προθέσεων του Υπουργείου Τουρισμού, διότι αυτό υπογράφει τη νέα σύμβαση παραχώρησης με τον ανάδοχο·
γ) την από εδώ και στο εξής διαφανή και όχι εν κρυπτώ λειτουργία της εταιρείας ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε. σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί Ανωνύμων Εταιρειών και
δ) την απόδοση των οφειλομένων από την ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε. προς το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλ/νίας.
2) Η Λιμενική Επιτροπή έλαβε κατ’ αρχήν απόφαση για την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης στην περιοχή της χερσαίας ζώνης λιμένα Μεσολογγίου.
3) Ελήφθη απόφαση για τυχόν παραχώρηση σε εκθέσεις ή άλλες εκδηλώσεις στην περιοχή λιμένα Μεσολογγίου και προσδιορίστηκε τιμή παραχώρησης 10,00 ευρώ ανά στεγασμένο τετραγωνικό μέτρο.
4) Προέβη σε εγκρίσεις παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων και ενέκρινε τις τρέχουσες δαπάνες του Λιμενικού Ταμείου.