Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Καταδίωξη και συλλήψεις για μεταφορά χασίς στο Μεσολόγγι


Συνελήφθησαν χθες (12-12-2012), αργά το απόγευμα, στο 37o  χιλιόμετρο   της Νέας Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, από αστυνομικούς  της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής   Διεύθυνσης Αιτωλίας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28, 27  και 25 ετών σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά  και κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. Αιτωλίας στα πλαίσια ελέγχων  για την πρόληψη της εγκληματικότητας εντόπισαν τους τρεις αλλοδαπούς  να επιβαίνουν σε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο. Στη θέα των αστυνομικών οι  δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και  επιχειρώντας επικίνδυνους ελιγμούς, καταδιωκόμενοι από τους  αστυνομικούς οι οποίοι τους ακινητοποίησαν μετά από έξι χιλιόμετρα  περίπου.



Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, οι τρεις συλληφθέντες πέταξαν από το  όχημα τους μια σακούλα που περιείχε δυο συσκευασίες κάνναβης συνολικού  βάρους 2.110 γραμμαρίων.
Σε σωματικές έρευνες που ακλούθησαν οι αστυνομικοί βρήκαν και  κατέσχεσαν έξι συσκευές κινητής τηλεφωνίας, το χρηματικό πόσο των 70  ευρώ, ένα βιβλιάριο καταθέσεων και μια φωτογραφική μηχανή. Επίσης κατασχέθηκε το αυτοκίνητο των δραστών ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου ενώ οι έρευνες για συμμέτοχη τους σε παρόμοιες πράξεις  συνεχίζονται. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου.