Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Παιδική θεατρική παράσταση στο Αιτωλικό


Η παιδική Σκηνή του Θεατρικού Τμήματος του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό» σας προσκαλεί στην παιδική θεατρική παράσταση "ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο «Ευανθία Καρβέλη» Αιτωλικό,  με ελεύθερη είσοδο.
Σημειώνει για την παράσταση η Θεατρολόγος Διονύσια Ολιβώτου: " Όσο η εποχή μας προχωράει προς την 'εξέλιξη', άλλες αξίες, ανθρώπινες και ουσιαστικές, μένουν πίσω.
'Ένα παιδί, αντιλαμβάνεται ότι η μαγεία των Χριστουγέννων έχει αρχίσει να χάνεται. Νιώθει ότι κάτι πρέπει να κάνει. Καλεί το Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα, και δοκιμάζει μία. τριπλή έκπληξη όταν βλέπει ότι αυτό διαιρείται στο Πνεύμα των Παλαιών, των Τωρινών και των Μελλοντικών Χριστουγέννων. Αυτά, νιώθουν ακόμα περισσότερο ότι κάτι δεν πάει καλά, και όλοι μαζί, προσπαθούν να βρουν την αιτία. Έτσι, ανατρέχουν στο παρελθόν.
Τρεις από τις Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες του Παπαδιαμάντη -«Της Κοκκώνας το σπίτι», «Το Χριστόψωμο» και «Η Σταχομαζώχτρα»- είναι ο ενωτικός κρίκος, του χτες με το σήμερα. Είναι ο κύριος αγωγός μέσα από τον οποίο, τα παιδιά του παιδικού θεατρικού τμήματος του Πoλιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Αιτωλικού, θα αναζητήσουν τη μαγεία των φετινών Χριστουγέννων. Σ' αυτή τους την προσπάθεια, βοηθάει καταλυτικά η απαλή φωνή της Ίριδας Περγαντή, καθώς και η ζεστή συμμετοχή των καρδιών όλων των παραβρισκόμενων ".
Η διασκευή των διηγημάτων και η θεατρική διδασκαλία στα παιδιά, έχουν γίνει από την θεατρολόγο Διονυσία Ολιβώτου.