Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΜΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΚΥΡΙΟΙ


Γράφει ο Φάνης Κακιώνης

Δεν βλέπετε  πως  αγρίεψε το  Γένος μας  από την αμάθεια  και  εγινήκαμε σαν θηρία. (Κοσμάς ο Αιτωλός). Την ζωή μας  τα ιδανικά μας  και την πολιτική που μας αφορά την διακονούν – διαφεντεύουν  άνθρωποι χωρίς ιδανικά και πολιτική. Τι συνέβη κύριοι στις προετοιμασίες για ανακήρυξη υποψηφίων για το 9ο Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ;
Όταν κάθε επιδιωκόμενος  σκοπός  ενός εκάστου στόχου  δεν εμπεριέχει ηθική και εντιμότητα και ο στόχος πετύχει ένεκα  ελισσομένων αφανών, ανήθικων  ενεργειών  είναι σαν να μην πέτυχε το αναμενόμενον, και στην πορεία του χρόνου η πλαστή επιτυχία δεν θα αποβεί ποτέ σωστή επιτυχία, θα είναι αρρωστημένη υπόθεση και στο μέλλον θα  προκύψει φούσκα.
Στην οργάνωση Μεσολογγίου δεν έγινε κάποια ενημέρωση  ότι θα έχουμε  πότε και πως  διαδικασία  από τον υπεύθυνο της οργάνωσης, ανέφερε  ότι  παύει να ασχολείται πια  δεν του καίγεται  καρφί. Έπρεπε  να ειδοποιήσει  και να  ενημερώσει τα μέλη  ότι  έτσι θα κηρυχθεί η διαδικασία  και μετά να  παραιτηθεί. Ανέλαβε  τάχα η Νομαρχιακή  να ειδοποιήσει  όπως μπορούσε. Πια Νομαρχιακή ;



Ερωτώ τα λεπτά των Κρεμαστών  που  εχορηγούντο  σαν αποζημιώσεις  περιουσιών των  έχουν τελειώσει  σήμερα  προκειμένου να σηκωθούν  οικοδομές στο Αγρίνιο ; Στο Μεσολόγγι άφηναν  να ψιθυρίζεται ότι θα γίνει μάζωξη στο Τρικούπειο και σχετική κουβέντα και υποψηφιότητες  για ανάδειξη συνέδρων  θα γινόνταν  στο Εργατικό Κέντρο.
Στην ουσία για την ανάδειξη έμμεσα  των ως άνω ψιθυριστών,  όπως  π.χ. ρύθμιση  και τον σχεδιασμό  του τρόπου διευθέτησης  των συνδρομών  των μελών  οι οποίες συνδρομές  επενδύθησαν για σκοπούς υψηλούς για να δικαιωθεί τάχα η ρήση του  Πλάτωνα ότι  το ψέμα κρίνεται  βάσει της χρησιμότητάς του  αφού  το εύρος του  ψεύδους  είναι πάντα  μεγαλύτερο  μπροστά στην εξουσία και οι δοκησίσοφοι  και οι  μακιγιαρισμένοι φλερτάρουν συστηματικά με το ψέμα   και εμείς  οι λοιποί  να αρεσκόμεθα  με την ικανότητα των να ψεύδονται (Μακιαβέλλι).
Ορθώς εξελέγησαν Σύνεδροι νέοι άνθρωποι καταρχάς  και οι  αποκλεισθέντες μη εκλεγόμενοι να φωνασκούν  διαμαρτυρόμενοι  ότι έπρεπε  να προτιμηθούν. Μήπως οι νέοι  αν δεν  επροτιμούντο  θα  έφευγαν και πως θα γυρνούσαν και πότε και πως αφενός  και αφετέρου  εσείς οι μεγαλύτεροι  να δώσετε  νουθεσίες  και όχι να ιντρικάρετε  οτιδήποτε.
Η ελληνική κοινωνία δεν πιστεύει στην πολιτική και για να την πιστέψει  και για να την ακολουθήσει πρέπει : να επικρατήσει αλήθεια, δικαιοσύνη και  καλυτέρευση οικονομική. Γιατί καταργήσατε τις συγκεντρώσεις στις οργανώσεις ανά την Ελλάδα όπως εγίνοντο  παλαιότερα και παρήγετο έργο  αλλάζονταν ιδέες,  και εξεκουράζετο  ο οπαδός  επ’ ολίγον. Υποβλεπόμαστε  αλλήλοις  γιατί μας κυρίευσε  η υποκρισία, το συμφέρον και τελικώς  δεν υπάρχει  αρωγή και ευδοκίμηση.
Υπηρέτησα  στο Τελωνείο της Αγίας  Μαρίνας  Λέρου  από το 1975-1982 και στο Παρθένι (βόρεια Λέρου) έκανα  Τελωνειακό έλεγχο (τελωνειακό  δασμολόγιο – Συνθήκη Δωδεκανήσου) στα παράνομα φορτία ουίσκι και σερβίτσια  που κατευθύνετο στην λοιπή Ελλάδα και αλλαχού  χωρίς να περνούν στην αίθουσα του Τελωνείου. Τότε ο ναύρχος εν αποστρατεία Κλεάνθης Ζερβός Καλύμνιος  ντόμπρος  Έλληνας  ασχολείτο – ασχολούμασταν  με τη Δημοκρατία.
Δεν ηδυνάμην να κατέβω υποψήφιος σύνεδρος  αφού σιχαίνομαι τις ίντρικες  ανθρώπους  χωρίς τσαγανό και ανθρώπους χαμαιλέοντες. Ασχοληθείτε κύριοι με την Δημοκρατία.