Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Αποκριά στη "σκιά" της ΑΘΗΝΑΣ στο Μεσολόγγι. Μαζική η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις (VIDEO)



Σε αναμονή των τελικών αποφάσεων για το μέλλον του ΤΕΙ Μεσολογγίου που αναμένονται να δημοσιοποιηθούν την Τρίτη το κλίμα στο Μεσολόγγι το τριήμερο της Αποκριάς κάθε άλλο παρά εορταστικό μπορεί να χαρακτηριστεί παρά το γεγονός ότι η νέοι της πόλης ετοιμάζονται για τη γιορτή του καρναβαλιού. Οι νέοι που είναι οι ίδιοι που τις τελευταίες ημέρες δίνουν εντυπωσιακό παρών στις κινητοποιήσεις για την ανατροπή των προτάσεων για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ.
Χθες Παρασκευή εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές του ΤΕΙ παρά τη βροχόπτωση έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης και στη συνέχει συμμετείχαν στη συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούν πείνας που έγινε το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου.
Στην συγκέντρωση αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία του περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα, των δημάρχων Αγρινίου και Ναυπακτίας, Παύλου Μοσχολιού και Γιάννη Μπουλέ, του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Τριανταφύλλου, Γιώργου Βαρεμένου και Βασίλη Χατζηλάμπρου, του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Γιώργου Παπαναστασίου, αλλά και του πρώην υπουργού Χρίστου Βερελή.





 Και ήταν αξιοσημείωτη διότι σε χαιρετισμούς που απηύθυναν οι κ.κ. Κατσιφάρας, Μοσχολιός, Μπουλές και Παπαναστασίου τόνισαν την αναγκαιότητα της διατήρησης της αυτονομίας του ΤΕΙ Μεσολογγίου κάτι που μπορεί να εκθλιφθεί ως ένα ύστατο μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για ανατροπή των σχεδιασμών που ανακοινώθηκαν.
Μετά το τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στην ιστορική Πύλη με τους συγκεντρωμένους να σχηματίζουν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τα τείχη του Κήπου των Ηρώων.
Οι χθεσινής κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν με λαϊκή συνέλευση στο Τρικούπειο για τον καθορισμό των δράσεων το επόμενο διάστημα.