Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Η Πρέβεζα σταθμός των "φωτοδιαδρομών" του Βασίλη Αρτίκου


Ο Βασίλης Αρτίκος καλεσμένος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας - παράρτημα Πρέβεζας παρουσιάζει ένα αντιπροσωπευτικό κομμάτι του φωτογραφικού του έργου αύριο Σάββατο 13 Απριλίου  στις 7:30 μ.μ. στο πολιτιστικό κέντρο ΟΑΣΙΣ στην Πρέβεζα.
Ο Μεσολογγίτης φωτογράφος επέλεξε και θα παρουσιάσει μια σειρά από φωτογραφίες του, οι οποίες αναδεικνύουν την καλλιτεχνική του ματιά και προβάλλουν τη φωτογραφική του ταυτότητα έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια. Οι φωτογραφίες του, που διακρίνονται για τον καθαρά ανθρωποκεντρικό τους χαρακτήρα, είναι κατά κύριο λόγο ασπρόμαυρες χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως ο Αρτίκος δεν έλκεται από το χρώμα.
"Ο καλλιτέχνης θα μας περιδιαβάσει στον κόσμο μέσα από τον φακό του και τις πρόσφατες φωτογραφικές του περιπλανήσεις" σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΦΕ Πρέβεζας. 
Η οποία συνεχίζει ως εξής:



"Πρώτος σταθμός της παρουσίασης η μακρινή Ινδία. Οι φωτογραφίες του Αρτίκου προβάλλουν τον πνευματικό και μυστικιστικό χαρακτήρα αυτής της τόσο ενδιαφέρουσας χώρας και όχι τόσο το συνηθισμένο πολύχρωμο φολκορικό της στοιχείο. Επόμενη στάση το Μαρόκο.
Εδώ θα πάρουμε μια γεύση από το μουσουλμανικό κόσμο μέσα από εικόνες
ασπρόμαυρες και έγχρωμες που αποκαλύπτουν κάτι από τη γοητεία και το μυστήριο τoυ Μαγκρέμπ. Το ταξίδι μας θα τελειώσει στην
Πορτογαλία με τις μελαγχολικές και ονειροπόλες εικόνες από τους δρόμους τηςΛισσαβόνας και του Πόρτο.
Ο Β. Αρτίκος θα κλείσει τη παρουσίαση του έργου του με μια σειρά από χαρακτηριστικά πορτρέτα, κυρίως παιδιών και γερόντων, καθώς και στιγμιότυπα της καθημερινή ζωή από τα ταξίδια του σε όλη την Ελλάδα, αλλά και χαρακτηριστικές εικόνες από το αγαπημένο του θέμα, τα πανηγύρια και ειδικά εκείνο του Αη Συμιού,της ιδιαίτερης πατρίδας του που υπεραγαπά και στο οποίο με πάθος και ο ίδιος
συμμετέχει…"