Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Η δήλωση Σαλμά για τη έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας "κλείδωσε" την απόφαση


Μπορεί να έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις παραγόντων της Πάτρας, η δήλωση του Μάριου Σαλμά στο ιστολόγιό μας σχετικά με την έδρα του νέου ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (διαβάστε εδώ), όμως δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι εκ των όσων έχουν δημοσιοποιηθεί, από τους ίδιους τους παράγοντες, κάθε άλλο παρά απέχει της πραγματικότητας, η δήλωση.
Έτσι, εύλογα μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός, ότι οι αντιδράσεις αυτές και τα όσα υποστηρίζονται «υιοθετούνται», δια της δημοσίευσης, χωρίς τον παραμικρό σχολιασμό από τοπικά μέσα της Αιτωλοακαρνανίας, στο πλαίσιο πάντα των κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Κι αυτό διότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι:
  • Το ΤΕΙ Μεσολογγίου έχει αξιολογηθεί ως το τρίτο καλύτερο ΤΕΙ της χώρας, με αυτό των Πατρών στην συγκεκριμένη αξιολόγηση να είναι πολύ πίσω από του Μεσολογγίου.
  • Το ΤΕΙ Μεσολογγίου διαθέτει τις υποδομές για να λειτουργήσει ως έδρα του νέου ΤΕΙ
  • Το ΤΕΙ Μεσολογγίου διαθέτει υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό προσωπικό, το οποίο δεν «σφάζεται» στις δικαστικές αίθουσες, καθώς είναι σε εκκρεμότητα στα δικαστήρια της Πάτρας 400!!! υποθέσεις αλληλομηνύσεων μεταξύ του εκεί ακαδημαϊκού προσωπικού.


Επιπρόσθετα το Μεσολόγγι ,κάθε άλλο παρά «κωμόπολη» είναι… όπως την χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πατρών σε επιστολή του στον Υπουργό Παιδείας (διαβάστε εδώ).
Αναφέρουμε τα παραπάνω διότι ο κ. Σαλμάς στη δήλωσή του στο ιστολόγιό μας δεν έκανε τίποτε περισσότερο ή τίποτε λιγότερο, από το να δημοσιοποιήσει την απόφαση του υπουργείου για την έδρα του ΤΕΙ και έτσι θεωρούμε ότι με την ενέργειά του αυτή, ουσιαστικά «κλείδωσε» την απόφαση, για προφανείς λόγους.
Ταυτόχρονα πιστεύουμε, ότι για τη λήψη της απόφασης κυρίαρχο λόγο έπαιξαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του υφιστάμενου ΤΕΙ Μεσολογγίου και η φιλοσοφία του σχεδίου ΑΘΗΝΑ για την χωροταξία των νέων ιδρυμάτων.
Έτσι, οι αντιδράσεις που καταγράφονται, μάλλον για την «τιμή των όπλων» μπορεί να εκληφθούν… ενώ, η εδώ σιωπή, μάλλον οφείλεται, σε αμηχανία των όσων είδαν το ζήτημα «ΑΘΗΝΑ» ως πεδίο εξασφάλισης μικροπολιτικού οφέλους…