Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Την Τετάρτη θα δικαστούν οι συλληφθέντες για τα θλιβερά "οπαδικά" επεισόδια στο κέντρο του Μεσολογγίου

Την προσεχή Τετάρτη 2 Οκτωβρίου θα δικαστούν στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου οι δέκα συλληφθέντες που κατηγορούνται για τα πρωτοφανή επεισόδια στο κέντρο του Μεσολογγίου, μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, επεισόδια που εκτός των άλλων είχαν θλιβερό αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 23χρονου από την Άρτα, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου.
Από την αστυνομία αμέσως μετά τα επεισόδια έγιναν αρκετές προσαγωγές και τελικά χθες Κυριακή οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Μεσολογγίου 15 άτομα, από τους οποίους οι πέντε ήταν ανήλικοι και μετά την απαγγελία των κατηγοριών αφέθηκαν ελεύθεροι για να δικαστούν σε τακτική δικάσιμο, ενώ οι υπόλοιποι παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο με  κατηγορίες για  αδικήματα της αθλητικής βίας, της κατοχής ναρκωτικών και του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.



Σήμερα Δευτέρα και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία, ενώπιον του τριμελούς πλημμελειοδικείου. Πέντε εκ των κατηγορουμένων ζήτησαν διήμερη προθεσμία λόγω απουσίας του δικηγόρου τους, αίτημα που έγινε  δεκτό από την έδρα και έτσι η δίκη θα γίνει την Τετάρτη.
Όμως μέχρι την Τετάρτη παρατάθηκε η προσωρινή κράτηση για τους πέντε κατηγορούμενους που ζήτησαν αναβολή, ενώ οι υπόλοιποι που δεν ζήτησαν αναβολή αφέθηκαν ελεύθεροι!